/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Galetter med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsalladTill 4 personerGALETTER250 g bovetemjöl5 dl cider eller vatten2 ägg25 g smält smör½ tsk salt4 kokta skivade rödbetor2 skalade och strimlade gula lökar100 g smulad chevréost2 msk honung½ dl solroskärnorFärsk timjan till garneringFlingsaltNymald svartpepparSPENATSALLAD200 g bladspenat1 rödlök1 msk balsamicovinäger3 msk olivolja½ krm salt½ krm nymald svartpeppar
Gör så härGaletter2. Värm stekpannan och smörj med lite fett. Häll på ett tunt lager smet, vicka pannan något och grädda 2 minuter på ena sidan.3. Vänd och strö/lägg på ¼ av fyllningen på varje galett (dessa görs en och en). Grädda tills osten smält något.4. Vik in kanterna och servera omgående. Strö på salt och peppar och garnera med färsk timjan och spenatsallad. Spenatsallad 6. Skiva löken tunt och blanda med spenat.7. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och vänd runt med salladen vid servering. 

Galetter med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsallad

Galetter med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsallad
Ingredienser
Till 4 personer

GALETTER
250 g bovetemjöl
5 dl cider eller vatten
2 ägg
25 g smält smör
½ tsk salt
4 kokta skivade rödbetor
2 skalade och strimlade gula lökar
100 g smulad chevréost
2 msk honung
½ dl solroskärnor
Färsk timjan till garnering
Flingsalt
Nymald svartpeppar

SPENATSALLAD
200 g bladspenat
1 rödlök
1 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja
½ krm salt
½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

Galetter
1. Blanda ut bovetet med cidern/vatten. Tillsätt ägg, smör och salt. Blanda till en jämn smet. Låt stå och svälla i minst 2 timmar.
2. Värm stekpannan och smörj med lite fett. Häll på ett tunt lager smet, vicka pannan något och grädda 2 minuter på ena sidan.
3. Vänd och strö/lägg på ¼ av fyllningen på varje galett (dessa görs en och en). Grädda tills osten smält något.
4. Vik in kanterna och servera omgående. Strö på salt och peppar och garnera med färsk timjan och spenatsallad.

Spenatsallad
5. Skölj och spenaten och slunga torr i salladslunga eller torka med papper/handduk.
6. Skiva löken tunt och blanda med spenat.
7. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och vänd runt med salladen vid servering.
 

Lämna recension