Villkor

Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

0 stjärnor
Recept: Köket.se

Ingredienser

4-6 portioner

  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg
  • 3 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Garnering

  • 0,5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
  • dill

Gör så här

  1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
  2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
  3. Lägg upp i snapsglasen.
  4. Smula kavringen och stek i en stakpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
  5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

4-6 portioner

  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg
  • 3 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Garnering

  • 0,5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
  • dill
/globalassets/recept/koket.se/gubbrora-med-brynt-smor-och-kavringsmul.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies