Gubbröra med brynt smör och kavringsmulTill 4-6 portioner125 g ansjovis2 ägg3 potatisar1 dl majonnäs0,5 dl crème fraîche0,5 dl dill, finhackad0,5 dl gräslök, finhackadGARNERING0,5 rödlök2 skivor kavring25 g smörDill
Gör så här1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.3. Lägg upp i snapsglasen.4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

Gubbröra med brynt smör och kavringsmul
Ingredienser
Till 4-6 portioner
125 g ansjovis
2 ägg
3 potatisar
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl gräslök, finhackad
GARNERING
0,5 rödlök
2 skivor kavring
25 g smör
Dill

Gör så här

1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
3. Lägg upp i snapsglasen.
4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Till påskbordet

Lammstek med potatisgratäng
Lammstek med potatisgratäng
Citronkladdkaka med vit choklad
Citronkladdkaka med vit choklad
Påskig chokladruta
Påskig chokladruta
Äggsallad med sparris och aioli
Äggsallad med sparris och aioli

Lämna recension