
Gör så här1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.3. Lägg upp i snapsglasen.4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.
Gubbröra med brynt smör och kavringsmul
Ingredienser
Till 4-6 portioner
125 g ansjovis
2 ägg
3 potatisar
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl gräslök, finhackad
GARNERING
0,5 rödlök
2 skivor kavring
25 g smör
Dill
Gör så här
1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
3. Lägg upp i snapsglasen.
4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.