/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gubbröra med brynt smör och kavringsmulorTill 4-6 portioner125 g ansjovis2 ägg3 potatisar1 dl majonnäs0,5 dl crème fraîche0,5 dl dill, finhackad0,5 dl gräslök, finhackadGARNERING0,5 rödlök2 skivor kavring25 g smörDill
Gör så här1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.3. Lägg upp i snapsglasen.4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Gubbröra med brynt smör och kavringsmulor

En festlig gubbröra utöver det vanliga. Servera denna läckra gubbröra i glas toppad med smörstekta kavringssmulor. Ett otroligt gott recept som måste testas till påsk, midsommar eller annan högtid. Smaklig måltid!
Gubbröra med brynt smör och kavringsmul
Ingredienser
Till 4-6 portioner

125 g ansjovis
2 ägg
3 potatisar
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl gräslök, finhackad

GARNERING
0,5 rödlök
2 skivor kavring
25 g smör
Dill

Gör så här

1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
3. Lägg upp i snapsglasen.
4. Smula kavringen och stek i en stekpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Gubbröra - En svensk klassiker

Gubbröra är en svensk klassisk maträtt som vanligtvis serveras som förrätt eller som tillbehör på högtider. Original receptet innehåller hackat hårdkokt ägg, ansjovisfiléer, lök och gräddfil och majonnäs.

Stor variation

Gubbröra är enkelt att variera genom att lägga till ingredienser som förslagsvis kapris, dill, dijonsenap eller som i vårt recept kavring och brynt smör. Röran kan serveras på rostat bröd eller som fyllning i en baguette eller som en rätt på en påskbuffé.

Hemligheten bakom en krämig gubbröra

För att få en god och krämig gubbröra är det viktigt att hacka alla ingredienser fint och blanda dem ordentligt. Gubbröra kan ätas som pålägg på smörgåsar eller som en del av en sallad.
Gubbröra är en maträtt som har funnits i många år i Sverige och är fortfarande en populär rätt på många midsommrar och andra högtider.

Lämna recension