Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Honungsbräserade vita rotfrukter

Inga recensioner än
Recept: Tina Nordström

Ingredienser

4 portioner

4 st små fina persiljerötter

4 st små majrovor

8 st små schalottenlökar

150-175 g Stilton

2 msk apelsinblomshonung

saften från 0,5 apelsin

0,5 msk stött fänkålsfrö

5-6 st svartpepparkorn, grovt stötta

1 dl gula russin

2 msk olivolja

2 msk ljus soja

Gör så här:

Skrubba rotfrukterna och skala löken, skär ner rotsakerna i snygga bitar men behåll lökarna hela och sautera dem utan att de tar färg i en wokgryta med olivolja.

Tillsätt honung och kryddor samt apelsinjuice, soja, russin och 0,5 dl vatten.

Låt grönsaker och lök bräsera under lock i grytan tills de är lagom mjuka och koka ner buljongen tills en tredjedel återstår, smaksätt med salt och peppar.

Lägg upp på fat och strö över smulad Stilton.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Honungsbräserade vita rotfrukter

4 portioner

4 st små fina persiljerötter

4 st små majrovor

8 st små schalottenlökar

150-175 g Stilton

2 msk apelsinblomshonung

saften från 0,5 apelsin

0,5 msk stött fänkålsfrö

5-6 st svartpepparkorn, grovt stötta

1 dl gula russin

2 msk olivolja

2 msk ljus soja

https://cervera.se/globalassets/inspiration/bjud-mer/tina-nordstrom/tefal_tina_rotfrukter2.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies