/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Honungsbräserade vita rotfrukterTill 4 portioner4 st små fina persiljerötter4 st små majrovor8 st små schalottenlökar150-175 g Stilton2 msk apelsinblomshonungSaften från 1/2 apelsin0,5 msk stött fänkålsfrö5-6 st svartpepparkorn, grovt stötta1 dl gula russin2 msk olivolja2 msk ljus soja
Gör så här:1. Skrubba rotfrukterna och skala löken, skär ner rotsakerna i snygga bitar men behåll lökarna hela och sautera dem utan att de tar färg i en wokgryta med olivolja.2. Tillsätt honung och kryddor samt apelsinjuice, soja, russin och 0,5 dl vatten.3. Låt grönsaker och lök bräsera under lock i grytan tills de är lagom mjuka och koka ner buljongen tills en tredjedel återstår, smaksätt med salt och peppar.4. Lägg upp på fat och strö över smulad Stilton.

Honungsbräserade vita rotfrukter

Honungsbräserade vita rotfrukter
Ingredienser
Till 4 portioner

4 st små fina persiljerötter
4 st små majrovor
8 st små schalottenlökar
150-175 g Stilton
2 msk apelsinblomshonung
Saften från 1/2 apelsin
0,5 msk stött fänkålsfrö
5-6 st svartpepparkorn, grovt stötta
1 dl gula russin
2 msk olivolja
2 msk ljus soja

Gör så här:

1. Skrubba rotfrukterna och skala löken, skär ner rotsakerna i snygga bitar men behåll lökarna hela och sautera dem utan att de tar färg i en wokgryta med olivolja.
2. Tillsätt honung och kryddor samt apelsinjuice, soja, russin och 0,5 dl vatten.
3. Låt grönsaker och lök bräsera under lock i grytan tills de är lagom mjuka och koka ner buljongen tills en tredjedel återstår, smaksätt med salt och peppar.
4. Lägg upp på fat och strö över smulad Stilton.

Lämna recension