Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Kalkongryta med Mangochutney

Inga recensioner än
Recept: Middagsfrid

Ingredienser

4 portioner ris/gryn
650 g kalkongrytbitar
2 msk smör
200 g gul lök, 2-3 st
200 g majrovor
½ zucchini
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl mangochutney
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 tråg minimajs, 125 g

Gör så här

1. Koka ris/gryn till 4 personer.

2. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks.

3. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och skala 200 g majrovor. Skär majrovorna, ½ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tär-ningar.

4. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. Fräs på medelhög värme i 3 min. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Låt grytan puttra under lock i 10-15 min.

5. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min.

6. Servera kalkongrytan med riset/grynen.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kalkongryta med Mangochutney

4 portioner ris/gryn
650 g kalkongrytbitar
2 msk smör
200 g gul lök, 2-3 st
200 g majrovor
½ zucchini
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl mangochutney
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 tråg minimajs, 125 g

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/kalkongrytawebb.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies