Villkor

Kalkongryta med Mangochutney

0 stjärnor
Recept: Middagsfrid

Ingredienser

4 portioner ris/gryn
650 g kalkongrytbitar
2 msk smör
200 g gul lök, 2-3 st
200 g majrovor
œ zucchini
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrÀdde
1 dl mangochutney
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinÀger
1 tsk sambal oelek
1 trÄg minimajs, 125 g

Gör sÄ hÀr

1. Koka ris/gryn till 4 personer.

2. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med Âœ tsk salt och 2 krm svartpeppar. SmĂ€lt 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i tvĂ„ omgĂ„ngar pĂ„ hög vĂ€rme i 3 min/omgĂ„ng. LĂ€gg kalkonen i en bunke allteftersom den steks.

3. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och skala 200 g majrovor. SkĂ€r majrovorna, Âœ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tĂ€r-ningar.

4. SmÀlt ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsÀtt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. FrÀs pÄ medelhög vÀrme i 3 min. LÀgg tillbaka kalkonen i grytan och tillsÀtt 2 dl vispgrÀdde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinÀger och 1 tsk sambal oelek. LÄt grytan puttra under lock i 10-15 min.

5. VÀnd ner 1 trÄg minimajs (125 g) i grytan och lÄt majsen bli varm, 2-3 min.

6. Servera kalkongrytan med riset/grynen.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kalkongryta med Mangochutney

4 portioner ris/gryn
650 g kalkongrytbitar
2 msk smör
200 g gul lök, 2-3 st
200 g majrovor
œ zucchini
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrÀdde
1 dl mangochutney
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinÀger
1 tsk sambal oelek
1 trÄg minimajs, 125 g

/globalassets/recept/mat/kalkongrytawebb.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies