Villkor

Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

För 4 personer

600 g lammbog

2 gullök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

3 dl rödvin

4 dl köttfond (utblandad)

2 kanelstänger

5 kardemummakärnor

2 lagerblad

2 msk balsamvinäger

10 svartpepparkorn

Salt

Gör så här

1. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta och stek sen med löken på låg värme.

2. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.

3. Lägg ner kanel, kardemumma, lagerblad och svartpepparkorn.

4. Tillsätt rödvin och reducera till hälften.

5. Häll över köttfonden och koka gärna 3-4 timmar minst - gärna längre.

6. Häll ner balsamvinäger och salt efter smak.

7. Servera!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)

För 4 personer

600 g lammbog

2 gullök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

3 dl rödvin

4 dl köttfond (utblandad)

2 kanelstänger

5 kardemummakärnor

2 lagerblad

2 msk balsamvinäger

10 svartpepparkorn

Salt

/globalassets/recept/mat/lammgryta-3.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies