Villkor

Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Till 4 portioner

4 skivor surdegsbröd
1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja
200 g cream cheese (färskost)
12 gröna sparris
1 liter vatten
1 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
200 g kallrökt lax
kryddgrönt, t ex krasse, skott, örter
salt och svartpeppar

Instruktioner

Mixa örter och färskost i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Grilla sparrisen i några minuter i en grillpanna tills de blir lite mjuka.

Pochera äggen genom att koka upp vatten, ättiksprit och lite salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp och med en sked, rör upp en virvel i vattnet. Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet i mitten av virveln. Låt ägget sjuda i 2-3 minuter eller tills äggvitan har stelnat men gulan är fortfarande lös. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Lägg åt sidan.

Rosta brödet. Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. Garnera med kryddgrönt, salt och nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

Till 4 portioner

4 skivor surdegsbröd
1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja
200 g cream cheese (färskost)
12 gröna sparris
1 liter vatten
1 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
200 g kallrökt lax
kryddgrönt, t ex krasse, skott, örter
salt och svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x600_rostat-surdegsbrod-med-lax_web.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies