Villkor

Shakshuka med grillat bröd

5 stjärnor
Recept: Edita Renlund

Ingredienser

2 portioner

1 gul lök 

1 vitlöksklyfta

1 msk spiskummin 

1 tsk paprikakrydda

1 tsk cayennepeppar

1 chili eller 1 tsk chiliflakes

Salt och peppar

1 burk krossade tomater

1 dl vatten

2 ägg

1/2 kruka koriander 

Bröd 

  1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna. 
  2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chilli, salt och peppar. 
  3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter. 
  4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart. 
  5. Toppa med koriander eller persilja. 
  6. Servera med rostat bröd. 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Katarina Nylander
5 stjärnor
07 februari 2021 10:38:31
Enkelt och v gott

Shakshuka med grillat bröd

2 portioner

1 gul lök 

1 vitlöksklyfta

1 msk spiskummin 

1 tsk paprikakrydda

1 tsk cayennepeppar

1 chili eller 1 tsk chiliflakes

Salt och peppar

1 burk krossade tomater

1 dl vatten

2 ägg

1/2 kruka koriander 

Bröd 

/globalassets/inspiration/artiklar/2020/foodjunkie/600x600-recept-4.png
1 1

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies