Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd
- Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna.
- Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chilli, salt och peppar.
- Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
- Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart.
- Toppa med koriander eller persilja.
- Servera med rostat bröd.
Lämna recension
Shakshuka med grillat bröd
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd