Villkor

Smörgåstårta med varmrökt lax, räkor, sparris & mascarpone

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

Räkfyllning

2 dl räkor, handskalade

100 g mascarpone

1 msk majonäs

3 msk stenbitsrom

1 citron, zest + 1 tsk saft

1 dl finhackad dill

1 nypa cayennepeppar

Salt

Svartpeppar

 

Laxfyllning

150 g varmrökt lax

2 skivor kallrökt lax

2 msk kapris

1 dl creme fraiche

1 dl färskost

1/2 rödlök

1 dl gräslök

2 dl creme fraiche

1 dl färskost

2 gurkor

8 st vetekakor (polarbröd små tjocka)

Hacka räkorna grovt. Blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Ställ kyld så länge. Hacka upp både den kallrökta och varmrökta laxen. Vispa creme fraichen tjock och finhacka lök och gräslök. Blanda alla ingredienser till laxfyllningen och ställ även denna svalt. Vispa upp creme fraichen till att täcka tårtan med. Blanda med osten. Skiva gurkan tunt med mandolin. Varva sedan ett lager lax, ett räka, ett lax och sen brer du creme fraiche runt om. Dekorera med gurka, räkor, dill och gräslök.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Smörgåstårta med varmrökt lax, räkor, sparris & mascarpone

Räkfyllning

2 dl räkor, handskalade

100 g mascarpone

1 msk majonäs

3 msk stenbitsrom

1 citron, zest + 1 tsk saft

1 dl finhackad dill

1 nypa cayennepeppar

Salt

Svartpeppar

 

Laxfyllning

150 g varmrökt lax

2 skivor kallrökt lax

2 msk kapris

1 dl creme fraiche

1 dl färskost

1/2 rödlök

1 dl gräslök

2 dl creme fraiche

1 dl färskost

2 gurkor

8 st vetekakor (polarbröd små tjocka)

/contentassets/14a65bfc9a764babb6be6d56e23530c2/dscf54951.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies