Villkor

Svamprisotto

0 stjärnor
Recept: Jasmina Bylund & Anna Kubel

Ingredienser

4 dl risottoris (t.ex. arborio)
2 bananschalottenlökar
1/2 dl rapsolja
2 dl vitt vin
10 dl grönsaksbuljong
5 dl svampbuljong
100 g färska kantareller och ca 5 st skogschampinjoner
50 g smör
30 g riven parmesanost
Salt
Ruccola
Pinjenötter

Gör så här

Häll kantarellerna i en stekpanna och lått koka så all vätska kokas bort, skiva champinjonerna och tillsätt när all vätska är borta. Stek några minuter så dom får en fin färg i en klick smör. Börja med att hacka löken och stek i oljan, den ska bli mjuk men inte få för mycket färg. Häll i riset och stek tills det blir torrt, ca 2 min. Häll på vinet och låt det ånga bort helt. Rör sedan ner 1/3 av den varma buljongen och rör sakta tills riset absorberat all buljong och tillsätt sedan 1-2 dl i taget. Risotton ska koka lugnt och regelbundet och behöver röras ofta. Det tar ca 17-20 minuter. När risotton är klar häll i en klick smör, parmesanosten och svampen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera och toppa med ruccola, pinjenötter och parmesanost. Servera gärna med ett smörstekt bröd vid sidan om.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Svamprisotto

4 dl risottoris (t.ex. arborio)
2 bananschalottenlökar
1/2 dl rapsolja
2 dl vitt vin
10 dl grönsaksbuljong
5 dl svampbuljong
100 g färska kantareller och ca 5 st skogschampinjoner
50 g smör
30 g riven parmesanost
Salt
Ruccola
Pinjenötter

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2019/hostmatlagning/600x600.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies