Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Pannkaksdagen 28/2

Av | 22 februari 2017

Pannkakor kan lagas på lika många sätt som det finns lagg. Plättar, tunna, amerikanska, glutenfria … Listan kan göras lång! Här bjuder Cassandra Lundgren på två klassiska recept: Tunna och amerikanska pannkakor. Genom att ha i en deciliter bubbelvatten i smeten blir dina tunna pannkakor extra frasiga och goda! 

Klassiska frasiga pannkakor

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl bubbelvatten
3 ägg
100 g smör
3 msk olja

Gör så här:
1. Mät upp alla torra ingredienser och blanda.
2. Rör ner mjölken, äggen och bubbelvattnet.
3. Stek varje pannkaka i smör tills de fått fin färg. 

Amerikanska pannkakor

Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

Kryddiga pannkakor, lägg till:
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk mald ingefära

Gör så här:
1. Mät upp alla torra ingredienser och blanda.
2. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget.
3. Klicka ut en klick smet per pannkaka och stek tills den fått fin färg. 

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies