Pannkakor kan lagas på lika många sätt som det finns lagg. Plättar, tunna, amerikanska, glutenfria … Listan kan göras lång! Här bjuder Cassandra Lundgren på två klassiska recept: Tunna och amerikanska pannkakor. Genom att ha i en deciliter bubbelvatten i smeten blir dina tunna pannkakor extra frasiga och goda!
Klassiska frasiga pannkakor
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl bubbelvatten
3 ägg
100 g smör
3 msk olja
Gör så här:
1. Mät upp alla torra ingredienser och blanda.
2. Rör ner mjölken, äggen och bubbelvattnet.
3. Stek varje pannkaka i smör tills de fått fin färg.
Amerikanska pannkakor
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Kryddiga pannkakor, lägg till:
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk mald ingefära
Gör så här:
1. Mät upp alla torra ingredienser och blanda.
2. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget.
3. Klicka ut en klick smet per pannkaka och stek tills den fått fin färg.