Villkor

PFAS-fritt kok och stek

Av | 09 februari 2021
/link/f3f8cf3203814daca4fcb2b220ced8f4.aspx

Vi tycker att det är viktigt att alla produkter vi säljer är säkra att använda och inte innehåller några skadliga kemikalier. Vi arbetar därför aktivt för att fasa ut alla produkter som innehåller PFAS-ämnen. PFAS står för per- och polyflourerade akrylsubstanser och består av ungefär 4700 ämnen. PFAS tillsätts i produkter för att skapa ytor med non stick-egenskaper och är vanligt förekommande bland kok- och stekkärl till exempel. Exakt vilken skada ämnena gör vet man inte, men de är svårnedbrytbara i naturen, är cancerframkallande och påverkar reproduktionsförmåga och immunsystemet.

Idag saknas det lagstiftning som förbjuder dessa ämnen, men vi har ändå valt att aktivt fasa ut dem då vi anser att PFAS-fria alternativ både är bättre för människan och planeten. 

Det vi rekommenderar i stekkärl är rostfritt, gjutjärn, kolstål och keramiska beläggningar. För att säkerställa att våra keramiska beläggningar inte består av PFAS-ämnen har vi valt att tillsammans med IVL (Svenska Miljöinstitutet) testa våra egna keramiska produkter för att kunna säkerställa att de är fria från tillsatta PFAS-ämnen.

Här hittar du de produkter som hittills har blivit testade och godkända. 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies