Villkor

Wings från Målerås Glasbruk

Av | 28 maj 2016

WINGS FRÅN MÅLERÅS - UNIKT PÅ CERVERA!

Serien Wings är en serie fat, skålar och ljuslyktor skapad av Ludvig LöfgrenMålerås Glasbruk. Den sägenomspunna svenska naturen är det genomgående temat för Ludvig Löfgren under de senaste åren. Wings är en hyllning till rovfågeln där de mäktiga vingarna breder ut sig över skålar och fat.

Ludvig ses annars ofta som rebellen i det svenska glasformgivarskrået, kanske beror det på hans strävan efter att presentera glas på ett nytt sätt, med nya uttryck. På hans CV finns galet härliga projekt såsom en hot rod med väsentliga detaljer i glas eller en tatueringsmaskin i glas. Galna projekt men som Ludvig kände han bara var tvungen att genomföra!

 

 "Hantverket i alla delar är mitt språk. Det genomsyrar allt jag gör," 


Ludvig Löfgren har en lång gedigen utbildning och erfarenhet inom både konst och glashantverk. Han har bland annat en examen från Hovedskou Fine Painting School och Konstfack i Stockholm. Sin hantverksutbildning har han bland annat fått på glasskolorna i Kosta och Orrefors. Genom sitt unika formspråk tar han det traditionella svenska glaset in i framtiden. Ludvig Löfgren är sedan augusti 2013 knuten till Målerås Glasbruk.När den första glasugnen tändes i Målerås år 1890 inleddes en epok där kunnandet och yrkesstoltheten förts vidare i generationer. På Målerås Glasbruk ges nydanande skaparkraft stort utrymme. Innovativa formgivare i samspel med skickliga glasblåsare, glasmålare och gravörer förnyar glasets formspråk bortom det möjligas gränser.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies