Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Äggsallad med sparris och aioli

Inga recensioner än
Recept: Suzanne Ribbing

Ingredienser

Sallad:
1½ dl belugalinser
4 ägg
200 g grön sparris
200 g vit sparris
200 g gröna bönor
blandad sallad
3 sardeller (i bitar)

Aioli:
2 äggula
4 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
2 dl majsolja
1 klyfta vitlök
salt och peppar

Till servering:
surdegsbröd

Äggsallad med sparris och aioli

INSTRUKTIONER

Börja med aiolin. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med citronsaft och senap och rör ihop. Häll olja i en fin stråle och vispa hela tiden tills majonnäsen tjocknar. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.

Koka därefter linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka äggen krämiga, cirka 4 minuter. Koka sparris och bönor i ett par minuter i saltat vatten, de ska bara precis mjukna så koka inte för länge. Låt svalna.

Lägg upp salladen på tallrik och toppa med sparris och bönor. Strö över linser och lägg på ägg och sardeller. Krydda med salt och peppar och avsluta med en klick aioli. Servera med ett gott surdegsbröd.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Äggsallad med sparris och aioli

Sallad:
1½ dl belugalinser
4 ägg
200 g grön sparris
200 g vit sparris
200 g gröna bönor
blandad sallad
3 sardeller (i bitar)

Aioli:
2 äggula
4 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
2 dl majsolja
1 klyfta vitlök
salt och peppar

Till servering:
surdegsbröd

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/aggsallad-med-sparris-och-aioli.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies