Villkor

Bönbiffar med morot, gurkmeja och soltorkad tomat

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

1 dl vita bönor, stora

3 stora morötter

10 soltorkade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk majsstärkelse

1 tsk gurkmeja

1 tsk timjan

Salt

Svartpeppar

Olja att steka i

1. Börja med att blötlägga bönorna i minst 4 dl vatten i 12 timmar, gärna 24. Skölj bönorna i kallt vatten. Koka under lock cirka 20-30 minuter då de är klara.

2. Mixa bönor och soltorkade tomater i en blender eller matberedare till en slät smet. Skala och riv morötterna. Finhacka lök och vitlök. Blanda allt till en smet och tillsätt majsstärkelse och kryddor. Låt stå 5-10 minuter och forma sen till biffar. Stek i olja.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Bönbiffar med morot, gurkmeja och soltorkad tomat

1 dl vita bönor, stora

3 stora morötter

10 soltorkade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk majsstärkelse

1 tsk gurkmeja

1 tsk timjan

Salt

Svartpeppar

Olja att steka i

/contentassets/30bf1985664d4c74bcccc86e2a36be3b/dscf5618.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies