Ingredienser
4–6 portioner
500 g frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk raps- eller solrosolja
1 nypa svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk malen koriander
1 kryddmått cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 liten selleristjälk
1 burk krossade tomater à ca 400 g
2 burkar majs à ca 340 g
1 ½ liter grönsaksbuljong
ca 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo
1 burk krabba à ca 200 g
ca 150 g kräftstjärtar
2 dl vispgrädde
salt
Salta kex till servering
Tina och skala räkorna.
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull.
Tillsätt kryddorna, rör om och fräs i några minuter. Skiva selleristjälken och lägg i kastrullen tillsammans med tomater, majs och buljong. Låt puttra i ca 20 minuter.
Mixa halva asoppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Blanda sedan ihop med resten av soppan.
Skiva korven och fräs i 1 msk olja i en stekpanna i några minuter. Blanda ner korven tillsammans med krabba, kräftstjärtar, räkor och grädde i soppan. Låt koka upp. Salta efter smak. Servera på äkta amerikanskt vis med salta kex.
Lämna recension
Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo
4–6 portioner
500 g frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk raps- eller solrosolja
1 nypa svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk malen koriander
1 kryddmått cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 liten selleristjälk
1 burk krossade tomater à ca 400 g
2 burkar majs à ca 340 g
1 ½ liter grönsaksbuljong
ca 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo
1 burk krabba à ca 200 g
ca 150 g kräftstjärtar
2 dl vispgrädde
salt
Salta kex till servering