Villkor

Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo

0 stjärnor
Recept: Systrarna Eisenman

Ingredienser

4–6 portioner

500 g frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk raps- eller solrosolja
1 nypa svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk malen koriander
1 kryddmått cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 liten selleristjälk
1 burk krossade tomater à ca 400 g
2 burkar majs à ca 340 g
1 ½ liter grönsaksbuljong
ca 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo
1 burk krabba à ca 200 g
ca 150 g kräftstjärtar
2 dl vispgrädde
salt

Salta kex till servering

Tina och skala räkorna.

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull.

Tillsätt kryddorna, rör om och fräs i några minuter. Skiva selleristjälken och lägg i kastrullen tillsammans med tomater, majs och buljong. Låt puttra i ca 20 minuter.

Mixa halva asoppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Blanda sedan ihop med resten av soppan.

Skiva korven och fräs i 1 msk olja i en stekpanna i några minuter. Blanda ner korven tillsammans med krabba, kräftstjärtar, räkor och grädde i soppan. Låt koka upp. Salta efter smak. Servera på äkta amerikanskt vis med salta kex.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo

4–6 portioner

500 g frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk raps- eller solrosolja
1 nypa svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk malen koriander
1 kryddmått cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 liten selleristjälk
1 burk krossade tomater à ca 400 g
2 burkar majs à ca 340 g
1 ½ liter grönsaksbuljong
ca 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo
1 burk krabba à ca 200 g
ca 150 g kräftstjärtar
2 dl vispgrädde
salt

Salta kex till servering

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2019/allt-for-kraftskivan/600x60xx-kraftskiva-chowder.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies