Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Chuleton

Inga recensioner än
Recept: Johan Jureskog

Ingredienser

1 kg nötkött på ben, skuret i ca 5 cm tjocka skivor
(köttet ska vara välmarmorerat och hängt i 2-4 veckor)
100 g hängmörat, smält nötfett
Salt (gärna Sel de Guérande)
Peppar

Till servering:
En favoritsallad

INSTRUKTIONER

Låt köttet ligga insmort med nötfettet i rumstemperatur en rejäl stund före tillagning, gärna ett par timmar. Salta och peppra rikligt. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i köttets tjockaste del. Grilla köttet riktigt hårt i det insmorda fettet. Köttet blir godare ju mörkare stekyta det har.

Vänd köttet efter ungefär halva stektiden och grilla det på andra sidan tills innertemperaturen är cirka 43 grader. Låt vila i cirka tre minuter och ta därefter ut stektermometern.

Ge sedan köttet ytterligare en ”kyss” på grillen. Tranchera direkt. Peppra och skvätt på lite av saltet Sel de Guérande. Ringla över smält, hängmörat nötfett. Servera med en favoritsallad.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Chuleton

1 kg nötkött på ben, skuret i ca 5 cm tjocka skivor
(köttet ska vara välmarmorerat och hängt i 2-4 veckor)
100 g hängmörat, smält nötfett
Salt (gärna Sel de Guérande)
Peppar

Till servering:
En favoritsallad

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/grillad-chuleton.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies