Ingredienser
4–6 portioner
1 rosa grapefrukt
1 vit grapefrukt
1 apelsin
5 dl ananas i bitar
ca 150 g spetskål
1 – 2 röd chili (spansk peppar)
1 dl färskpressad lime
½ dl strösocker
Instruktioner
Skala grapefrukterna och apelsinen med en vass kniv. Se till att få bort det beska vita. Skär i mindre bitar. Finstrimla kålen.
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med limesaft och socker. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.
Lämna recension
Citrussallad med spetskål, ananas och chili
4–6 portioner
1 rosa grapefrukt
1 vit grapefrukt
1 apelsin
5 dl ananas i bitar
ca 150 g spetskål
1 – 2 röd chili (spansk peppar)
1 dl färskpressad lime
½ dl strösocker