Villkor

Falsk Tryffel - tryffelkroketter

0 stjärnor
Recept: Sebastian Gibrand

Ingredienser

4 personer
100 g Champinjon
25 g Smör
300 g Mörkokt högrev
1 st Finhackad schalottenlök
10 g Finhackad persilja
2 dl Creme double
10 g Tryffel av god kvalite
1 tsk Tryffel olja av god kvalite
3 st Ägg
1 dl Vetemjöl
2 dl Panko
1 tsk Aktivt kålpulver
Salt
Peppar

1. Dela och stek svampen tills den får fin färg.
2. Tillsätt schalottenlöken, persiljan, högrev, tryffel & creme double.
3. Smaka av med salt och peppar, kyl smeten.
4. Rulla sedan i 15 g stora ”köttbullar”
5. Mixa panko med kolpulver
6. Rulla sedan bollarna i mjöl, äggvita och panko. Avsluta med en vända äggvita och panko till.
7. Fritera på 150 grader i ca 4 min.
8. Salta innan servering

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Falsk Tryffel - tryffelkroketter

4 personer
100 g Champinjon
25 g Smör
300 g Mörkokt högrev
1 st Finhackad schalottenlök
10 g Finhackad persilja
2 dl Creme double
10 g Tryffel av god kvalite
1 tsk Tryffel olja av god kvalite
3 st Ägg
1 dl Vetemjöl
2 dl Panko
1 tsk Aktivt kålpulver
Salt
Peppar

/contentassets/9c37361133bb473e98a7eb554393b6d4/dsc_3175.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies