Villkor

Grönkålssallad med riven Västerbottensost

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

För 4 personer

1/2 rotselleri

250 g grönkål

150 g bladspenat

1 dl mandel

50 g Västerbottensost

1-2 tsk chiliflakes

Salt

 

Citronette

3 msk pressad citronsaft

1 citron, zesten

2 tsk honung

1 1/2 dl olivolja

Gör så här

1. Skala och dela rotsellerin i mindre kuber. Vänd i rapsolja och salta.

2. Rosta i ugnen på 225 grader ungefär 15 min tills de är klara.

3. Blanda grönkål och bladspenat. Toppa med rotsellerin.

4. Rosta mandeln i torr panna och grovhacka.

5. Riv över osten på salladen, chiliflakes och mandel.

6. Vispa ihop ingredienserna till citronetten och häll över salladen.

7. Servera!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Grönkålssallad med riven Västerbottensost

För 4 personer

1/2 rotselleri

250 g grönkål

150 g bladspenat

1 dl mandel

50 g Västerbottensost

1-2 tsk chiliflakes

Salt

 

Citronette

3 msk pressad citronsaft

1 citron, zesten

2 tsk honung

1 1/2 dl olivolja

/globalassets/recept/mat/gronkalssallad.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies