KaratesalladBabyspenatStrimlad rödkålGlasnudlarAvokadoGrönkålRomansalladRäkorKoriander INGEFÄRSPICKLAD MOROTKoriander IngefäraÄttikaSockerVatten KARATEDRESSINGLimeSesamoljaKoreanska chiliflingorVitlökRapsoljaSaltRostade sesamfrön
Gör så här1. Förbered morötterna minst 1 timme innan. Värm upp en inläggningslag med ättika, vatten, tunt skivad ingefära och socker och lägg ner de skivade/strimlade morötterna och låt stå.2. Rosta sesamfrön i en varm, torr panna tills de börjar knäppa och dofta. Var försiktig så de inte bränns vid!3. Förbered karatedressingen genom att röra ihop alla ingredienser i en skål.4. Hacka grönkålen och romansalladen. Strimla rödkålen tunt och blanda ihop de hackade grönsakerna med ingefärspicklade morötter, babyspenat, skivad avokado, koriander och toppa med handskalade räkor.5. Toppa rikligt med dressing och rostade sesamfrön.

Karatesallad

Karatesallad
Ingredienser
Babyspenat
Strimlad rödkål
Glasnudlar
Avokado
Grönkål
Romansallad
Räkor
Koriander
INGEFÄRSPICKLAD MOROT
Koriander
Ingefära
Ättika
Socker
Vatten
KARATEDRESSING
Lime
Sesamolja
Koreanska chiliflingor
Vitlök
Rapsolja
Salt
Rostade sesamfrön

Gör så här

1. Förbered morötterna minst 1 timme innan. Värm upp en inläggningslag med ättika, vatten, tunt skivad ingefära och socker och lägg ner de skivade/strimlade morötterna och låt stå.
2. Rosta sesamfrön i en varm, torr panna tills de börjar knäppa och dofta. Var försiktig så de inte bränns vid!
3. Förbered karatedressingen genom att röra ihop alla ingredienser i en skål.
4. Hacka grönkålen och romansalladen. Strimla rödkålen tunt och blanda ihop de hackade grönsakerna med ingefärspicklade morötter, babyspenat, skivad avokado, koriander och toppa med handskalade räkor.
5. Toppa rikligt med dressing och rostade sesamfrön.
Matig sallad med matvete
Matig sallad med matvete
Smörgåstårta med lax och räkor
Smörgåstårta med lax och räkor
Tom ka gai-smörgåstårta med krabba
Tom ka gai-smörgåstårta med krabba
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin

Lämna recension