/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tom ka gai-smörgåstårta med krabbaKRABBFYLLNING2 dl kött från krabbklor (motsvarande ca 8-10 st klor)0,5 dl kokosgrädde (ej vätskan) 0,5 dl Crème fraiche 5 cm finhackat citrongräs1 tsk finriven ingefära1 st finhackad salladslök1 lime, zest1,5-2 msk röd currypastaSalt SvartpepparKOKOSKRÄM2,5 dl vispad Crème fraicheIngefäraLimezestSalt 12 st franskabrädTOPPINGSmulat krabbkött, klor från brunkrabbaThaibasilikaKorianderFinhackad salladslökÄtbara blommor
Gör så här1. Ta ut köttet från krabbklorna, smula grovt. Lägg undan tillräckligt för att kunna toppa smörgåstårtorna i slutet.2. Blanda krabbköttet med övriga ingredienser till krabbfyllningen, smaka av med salt och eventuell röd currypasta. Smaken ska vara aromatisk med en fast krämig konsistens. Ställ kyld.3. Vispa creme fraichen till kokoskrämen tjock, smaksätt med lime zest, riven ingefära och salt.4. Finhacka koriander och salladslök och blanda ihop.5. Använd en stans för att skära ut ca 10 cm stora brödskivor. Varva sedan tre lager med krabbfyllningen och bröd, bre vispad creme fraiche runt kanterna och toppen. Dekorera kanterna generöst med örtmixen och hela thaibasilikablad. Täck toppen med färskt krabbkött. Avsluta med att dekorera med ätbara blommor!

Tom ka gai-smörgåstårta med krabba

Tom Ka Gai-smörgåstårta med krabba, en härlig mix av thailändska och västerländska smaker. Förvandla den klassiska smörgåstårtan till en spännande smakkombination av kokos och krabba. Hos oss på Cervera hittar du receptet och alla redskap du kan tänkas behöva. Njut av en asiatisk smörgåstårta, garnerad med ätbara blommor, thaibasilika och koriander.
Tom ka gai-smörgåstårta med krabba
Ingredienser
KRABBFYLLNING
2 dl kött från krabbklor (motsvarande ca 8-10 st klor)
0,5 dl kokosgrädde (ej vätskan)
0,5 dl Crème fraiche
5 cm finhackat citrongräs
1 tsk finriven ingefära
1 st finhackad salladslök
1 lime, zest
1,5-2 msk röd currypasta
Salt
Svartpeppar

KOKOSKRÄM
2,5 dl vispad Crème fraiche
Ingefära
Limezest
Salt

12 st franskabräd

TOPPING
Smulat krabbkött, klor från brunkrabba
Thaibasilika
Koriander
Finhackad salladslök
Ätbara blommor

Gör så här

1. Ta ut köttet från krabbklorna, smula grovt. Lägg undan tillräckligt för att kunna toppa smörgåstårtorna i slutet.
2. Blanda krabbköttet med övriga ingredienser till krabbfyllningen, smaka av med salt och eventuell röd currypasta. Smaken ska vara aromatisk med en fast krämig konsistens. Ställ kyld.
3. Vispa creme fraichen till kokoskrämen tjock, smaksätt med lime zest, riven ingefära och salt.
4. Finhacka koriander och salladslök och blanda ihop.
5. Använd en stans för att skära ut ca 10 cm stora brödskivor. Varva sedan tre lager med krabbfyllningen och bröd, bre vispad creme fraiche runt kanterna och toppen. Dekorera kanterna generöst med örtmixen och hela thaibasilikablad. Täck toppen med färskt krabbkött. Avsluta med att dekorera med ätbara blommor!