Villkor

Ramen

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

4 portioner

 

4 kycklingfiléer

2 msk olja

200 g ramennudlar

1 l kycklingbuljong

2 vitlöksklyftor

8 citrongrässtjälkar

4 salladslökar

2 pak choi

1 msk risvinäger

2 msk tamarisoja

salt och peppar

Garnering

Färsk koriander

Röd chili

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt. Salta och peppra efter smak. Behåll gärna skinnet på kycklingfiléerna för saftigheten och smakens skull. Tillaga cirka 15 minuter i ugnen. Låt kycklingfiléerna vila en liten stund så de svalnar en aning. Skiva dem sedan i tunna skivor.

3. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.

4. Koka upp kycklingbuljong. Tillsätt vitlök som du pressat och citrongrässtjälkarna som du mosat en aning. Glöm dock inte att plocka ur stjälkarna innan du serverar din ramen. Låt alltsammans koka cirka 5 minuter. Lägg sedan i salladslök och pak choi. Tillsätt risvinägern och sojan.

5. Häll upp buljongen i portionsskålar, gärna av den djupare modellen. Fördela grönsakerna jämnt per portion - likaså nudlarna samt kycklingen.

6. Dags att garnera! Toppa med röd chili som du skivat tunt och färsk hackad koriander. För den som vill - var inte rädd att addera ytterligare garnering efter smak!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Ramen

4 portioner

 

4 kycklingfiléer

2 msk olja

200 g ramennudlar

1 l kycklingbuljong

2 vitlöksklyftor

8 citrongrässtjälkar

4 salladslökar

2 pak choi

1 msk risvinäger

2 msk tamarisoja

salt och peppar

Garnering

Färsk koriander

Röd chili

/contentassets/cf515a594952434b81d054e5300a9448/ramenreceptaug.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies