Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Semmelrulltårta

Inga recensioner än
Recept: Mitt Kök

Ingredienser

Enkelt och gott recept på semmelrulltårta – perfekt för den som tröttnat på den traditionella semlan eller vill testa något nytt och snabbt vill få ihop nåt kul och gott till ett semmelkalas.

20 skivor
3 ägg
2 dl råsocker eller strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma (grovmalen)
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk hett vatten

Fyllning:
1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk eller grädde)

Garnering:
2 dl vispgrädde
rostade mandelspån

Semmelrulltårta

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).
Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.
Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Semmelrulltårta

Enkelt och gott recept på semmelrulltårta – perfekt för den som tröttnat på den traditionella semlan eller vill testa något nytt och snabbt vill få ihop nåt kul och gott till ett semmelkalas.

20 skivor
3 ägg
2 dl råsocker eller strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma (grovmalen)
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk hett vatten

Fyllning:
1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk eller grädde)

Garnering:
2 dl vispgrädde
rostade mandelspån

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dessertrecept/600x600_semelrulltarta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies