Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Surdegsbröd

Inga recensioner än
Recept: Sébastien

Ingredienser

Mjöl 1 kg,
Vatten (rumstempererat) 6 1/2 dl,
Havssalt (oraffinerat) 30 g,

Surdeg,
För tips på bra surdeg besök Sébastiens blogb Brödpassion, www.brodpassion.se

Gör så här

Häll vattnet och saltet i en skål och rör ner mjölet med en slev.

Inte allt mjöl på en gång för då blir det för segt.

Låt degen vila 1 timme under en linneduk.

Lägg degen på bordet och jämna ut den med fingrarna genom att lyfta och vika degen några gånger.

Lägg degen upp och ner i en jäskorg på en linneduk och täck över.

Ställ korgen i en plastlåda med lock i kylen minst 12 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader

Flytta över degen på en plåt och snitta brödet med en vass kniv,

Grädda brödet i ca 50-60 minuter. När brödet är färdiggräddat låt det vila i 30 minuter innan du skär upp det.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Surdegsbröd

Mjöl 1 kg,
Vatten (rumstempererat) 6 1/2 dl,
Havssalt (oraffinerat) 30 g,

Surdeg,
För tips på bra surdeg besök Sébastiens blogb Brödpassion, www.brodpassion.se

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/surdeg.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies