Ingredienser
Mjöl 1 kg,
Vatten (rumstempererat) 6 1/2 dl,
Havssalt (oraffinerat) 30 g,
Surdeg,
För tips på bra surdeg besök Sébastiens blogb Brödpassion, www.brodpassion.se
Gör så här
Häll vattnet och saltet i en skål och rör ner mjölet med en slev.
Inte allt mjöl på en gång för då blir det för segt.
Låt degen vila 1 timme under en linneduk.
Lägg degen på bordet och jämna ut den med fingrarna genom att lyfta och vika degen några gånger.
Lägg degen upp och ner i en jäskorg på en linneduk och täck över.
Ställ korgen i en plastlåda med lock i kylen minst 12 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader
Flytta över degen på en plåt och snitta brödet med en vass kniv,
Grädda brödet i ca 50-60 minuter. När brödet är färdiggräddat låt det vila i 30 minuter innan du skär upp det.
Lämna recension
Surdegsbröd
Mjöl 1 kg,
Vatten (rumstempererat) 6 1/2 dl,
Havssalt (oraffinerat) 30 g,
Surdeg,
För tips på bra surdeg besök Sébastiens blogb Brödpassion, www.brodpassion.se