Villkor

Wienernougat

0 stjärnor
Recept: Camilla Hamid

Ingredienser

Receptet ger ca 30 bitar wienernougat.

125 g mandelspån

250 g nougat

200 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.

2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.

3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.

4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.

5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.

6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Wienernougat

Receptet ger ca 30 bitar wienernougat.

125 g mandelspån

250 g nougat

200 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

/globalassets/recept/mat/wienernourgat.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies