/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pizzaugn

Med en pizzaugn hemma är det lätt att få till en proffsig pizza som smakar som pizza smakar på restaurang. Vare sig du är på jakt efter en vedeldad pizzaugn eller en pizzaugn som drivs av gasol så hittar du det här hos oss på Cervera.
Pizzaugn
Pizzaugn

Pizzaugn för hemmabruk

Hos oss kan du hitta en pizzaugn för hemmabruk som passar just dina behov. Med en pizzaugn kan du skapa ett mysigt utekök att samlas kring. Har du redan en grill kan du köpa till en byggsats, en separat pizzaugn, som du monterar på din befintliga grill och du kan på så vis bygga en egen pizzaugn. Om än ett väldigt enkelt bygge eftersom den separata pizzaugnen enkelt bara placeras på grillen.
Det som är så bra med pizza är att alla kan lägga på sin egen topping, alla kan därför få sina favoritsmaker utan att behöva kompromissa. Det är både roligt att tillaga pizzan, precis som att den är fantastisk att äta.

Vedeldad pizzaugn

En vedeldad pizzaugns bränsle är trä eller träkol. Med en vedeldad pizzaugn kan du enkelt och snabbt göra vedeldade pizzor. Ugnen värms upp på bara en kvart och en pizza brukar ofta gräddas klart på bara en minut.

Gasoldriven pizzaugn

Även en gasoldriven pizzaugn har snabb uppvärmning och framför allt snabb tillagning. Med en pizzaugn kan du bjuda hela grannskapet på pizza utan att någon behöver sitta hungrig och vänta på sin tur.

Temperatur i pizzaugn

Den temperatur som du helst vill ha när du ska grädda en pizza är 350–380 grader. För bästa resultat ska du inte fylla hela pizzastenen utan i stället låta ungefär 20 procent av stenen vara tom. Detta för att vatten som rinner ut från pizzans ingredienser då förångas på bästa sätt.

Pizza på italienskt vis

Det sägs finnas vissa grundregler att förhålla sig till om man ska göra pizza enligt den italienska traditionen.

Knåda för hand

Pizzadagen ska knådas för hand. Hur strikt du ska följa traditionen bestämmer du själv, att ta hjälp av en köksassistent kan vara väldigt smidigt. Precis som att en kavel kan komma väl till hands.

Degens recept

Ett traditionellt recept för pizzadeg består av mjöl, vatten, salt, färsk jäst och olivolja. Pizzans storlek Pizzans storlek ska enligt traditionen vara 35 centimeter i diameter.

Pizzans tjocklek

En italiensk pizza är riktigt tunn, som mest 2,5 millimeter. Kanterna får som mest vara 2 centimeter.

Vedeldad ugn

För att få till en klassisk italiensk pizza är det en vedeldad ugn du ska grädda pizzan i. För att göra det lättare att lägga in och ta ut pizzan ur ugnen kan du med fördel ta hjälp av en pizzaspade.

Pizzans konsistens

Konsistensen ska vara mjuk och du ska lätt kunna vika ihop pizzan.

Servering

Servera pizzan hela på tallrikar eller som slices, varför inte strö över lite rucola efter att pizzan har gräddat klart? Det blir lätt att dela upp pizzan med hjälp av en pizzaskärare. Beroende på hur stora pizzor du gör kan det vara en fördel att ha pizzatallrikar, eller i alla fall tallrikar med en något större diameter.