/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Det bästa med pizza? Det kan nästan inte bli fel! Du kan experimentera med toppings, degen eller testa en efterrättspizza. Men kanske ändå att en klassisk pizza med ost och tomatsås är det allra godaste? Här hittar du Frida Lunds (@goda.grejer) bästa recept på pizzadeg och tomatsås - sen är det bara att låta fantasin flöda!
Allt för pizza

Ingredienser

Pizzadeg
310 g vatten
2 tsk torrjäst
550 g tipo 00 mjöl
15 g salt

Gör så här

Blanda ihop vatten torrjäst. Addera sedan mjöl och salt och knåda degen elastisk minst 10 minuter.
Låt stå i bunke övertäckt i två timmar. Forma sedan 4 bollar genom att dra ut en boll med händerna och skär av med en kniv. Mjöla något om degen är kladdig. Forma till en boll genom att snurra degen i ena handflatan med hjälp av den andra handen. 
Jäs på inplastad plåt minst ett dygn. 
Ta ut pizzorna en timme minst före gräddning.
Allt för pizza

Tomatsås

1 burk mutti filetto
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt

Koka upp tomaterna, riv ner vitlök och salta rikligt. Koka minst 10 minuter. 

Baka pizzan

Ta ut pizzorna en timme minst före gräddning.

Sätt ugnen på 280 grader grill och placera ditt baksten högt upp. Låt stålet värmas minst 1 h. Forma pizzor genom att först trycka ut degen runt hela så det bildas en kant. Lyft sedan upp degen och sträck den mellan dina händer.
Bred ut tomatsås och toppa med dina önskade toppings. Grädda ca 5 minuter.