Villkor

Iittala Essence

Iittala Essence utformades av den argentinska designern Alfredo Häberli år 2001. Den väsentliga filosofin bakom designen vad tron att enkla former förbättrar njutningen av bland annat fint vin. Häberli ville förenkla processen genom att utforma Essence kollektionen med så få glas som möjligt som också passar till så många drycker som möjligt. Häberli’s arbete är konsekvent och mångsidigt. Han undviker trender och utstrålar en solid och bestående kvalitet som sammanflätas med material, teknik och tiden själv.

Distinkt och raffinerad design

Alfredo Häberli dekonstruerade vinglasets konventionella design med Essence -sortimentet för att förverkliga sin vision. Den avsmalnande stammen vändes upp, den böjda basen plattades och den mjuka kurvan i glasskålen blev kantig. Genom implementeringen av filosofin blev Essence-glasvaror moderna och minimala.

Essence kollektionen är en av de mest kända och framstående Iittalakollektionerna runt om i världen. Kollektionen är älskad av bland annat designentusiaster och ger enkel elegans till alla tillfällen. Oavsett om det handlar om att underhålla vänner, njuta av ett glas vin under en bra konversation eller sitta ner för en lugn middag med nära och kära, ger Essence -glasen och serveringsartiklar varje ögonblick en charmig och smakfull atmosfär.

Iittala Essence utmärkelser

Iittala Essence kollektionen är bland de mest utmärkta glasvarorna i världen. Essence vann bland annat iF (International Forum) Design Award samt Les Découvertes Award. Sedan introduktionen 1953 har iF Design Award varit ett konsekvent och känt varumärke när det gäller internationell design.  Endast för ansökningsomgången 2021 inkom över 10 000 ansökningar från cirka 60 länder.

Hur diskar man Essence-glas

Essence-glasen är rengörbara i diskmaskin som de flesta Iittala glasprodukter. Man måste dock komma ihåg att torka bort vattendroppar som är kvar eftersom de kan lämna fulla vattenfläckar om de får torka på egen hand. Notera också att karaffen bör diskas för hand då den är ömtåligare än glasen.

Det enda glas du behöver för att servera dina favoritviner

Sida vid sida ger de olika kuporna en påfallande känsla av balans eftersom fot och underdel har samma storlek. Iittala Essence är sensuellt och behagligt att hålla i och gör fina viner ännu mer njutbara. Hos oss på Cervera kan du hitta den som passar dig bäst.

Essence från Iittala | Vinglas & glas - Stort sortiment Essence från Iittala | Vinglas & glas - Stort sortiment

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies