/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tundra

Den populära glasserien Tundra har kommit tillbaka i produktion från Iittala. Denna vackra servis består av tallrikar, glas, dricksglas och skålar. Glasets mönster påminner om den arktiska tundran och är designad av Oiva Toikka från Finland.
Tundra
Tundra

Iittala återlanserar Tundra - en efterlängtad ikon från 1970

Tundra designades 1970 av Oiva Toikka och tillverkades under en kort period mellan 1970-1971. Sedan dess har kollektionen efterfrågats av många, bland annat av Toikkas själv eftersom glasserien var en av hans personliga favoriter. Nu tar Iittala äntligen tillbaka Tundra i produktionen och välkomnar glasserien till sortimentet igen.
Nytt för i år är att serien släpps i tre nya färger; ljung, tallgrön och linne samt att man även kan köpa de klara delarna i 4-pack. Serien passar perfekt att duka med till frukost eller fika.
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
20 produkter
20 av 20 produkter

Tundra från Iittala

Tundra har återigen sats i produktion hos Iittala. Serien designades 1970 av Oiva Toikka, Finlands mest framgångsrika glaskonstnär. Glasserien Tundra är tålig som går utmärkt att diska i diskmaskin. Tallrikar tillverkade i transperant glas känns helt rätt 2023. Tundra är småmönstrat som tillsammans skapar en otroligt vacker helhet.

Tallrikar tillverkade i glas

En fördel med Tundra är att de är tillverkade i glas. Glas är ett material som är både vackert och tåligt, vilket gör det perfekt för tallrikar som används dagligen. En fördel med tallrikar i glas är att de är lätta att rengöra och behöver inte ersättas lika ofta som tallrikar i porslin. Glas är även ett hållbart och återvinningsbart material, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.
"Tundras design är inspirerad av det norra halvklotet, med mönster från Tundranaturen. I hela tundramönstret finns det upp till 12 små detaljerade mönster. I mönstren finns inspiration från mossor, buskar, gräs och lavar som täcker slätterna i Lappland där Oiva Toikka tillbringade sina första verksamma år."

Tundra i Cerveras sortiment

Hos oss hittar du hela servisen från Tundra. Den är oerhört vacker att kombinera med andra tallrikar i en dukning eller bara som den är.
  • Tallrik
  • Skål
  • Glas 16 cl
  • Glas 29 cl