/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ultima Thule

Serien Ultima Thule togs fram av Tapio Wirkkala under 60-talet. Han skar i en gjutform för att få fram det glas som kan liknas vid is. Glasen hade en naturlig plats i många hem under 60-talet och sedan dess har de gång på gång kommit tillbaka, om de någonsin kan sägas ha försvunnit. Nya generationer upptäcker hela tiden serien som inte kan liknas vid någon annan.
Ultima Thule
Ultima Thule
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • B

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
20 produkter
20 av 20 produkter

Ultima Thule klassiska glas

Varje del i serien Ultima Thule är väl genomtänkt och genomarbetad. Glasen är vackra att titta på, goda att dricka ur och sköna att hålla i handen.
Trots att glasserien inspirerats av smältande is passar den lika bra vinter som sommar, kanske just därför? På vintern speglar den det kalla klimatet om på sommaren är den perfekt för att servera kall dryck ur.
Glasserien består bland annat av vinglas, ölglas, champagneglas, snapsglas, whiskyglas och karaff. Alla med samma karaktäristiska struktur och form. Glasen från Ultima Thule känns igen. De är unika och tidlösa.
Med flera delar ur serien kan du skapa ett enhetligt intryck när du dukar. Kanske kommer du inte vilja dricka från några andra glas när du väl har börjat dricka ur dessa?

Vinglas

Vinglasen har en bred fot och passar bäst för rödvin, men såklart kan du dricka även vitt vin eller annan dryck ur glaset.

Ölglas

Ölglasen som rymmer 38 cl är perfekta att dricka en liten öl ur. De är sköna att hålla i och får drycken att smaka ännu bättre.

Champagneglas

Champagneglaset har inte samma form som de flesta andra champagneglas. Överraska dina gäster genom att servera bubbel i ett glas med en annorlunda glasform. Glasen kan används även som vattenglas eller drinkglas.

Snapsglas

De isiga snapsglasen är perfekta att servera alkoholfri eller vanlig snaps i. De små snapsglasen passar också bra att använda som saltkar eller som ett sätt att servera dressing i portionsstorlekar. Våga utforska möjligheterna i varje glas.

On the rocks

Glasen on the rocks passar perfekt för whisky, cocktails, juice eller vatten. Glasen är med sina 28 cl nätta och på samma gång eleganta.

Tapio Wirkkala

Wirkkala föddes 1915 i staden Hangö i Finland. Tiden han var verksam benämns enligt vissa som ”Wirkkalas epok” och hans verk visas ofta upp som exempel på finsk modernism.
I Helsingfors studerade Wirkkala 1933 dekorativ skulptur vid Centralskolan för konstflit. 1946 vann han Iittalas tävling i glasformgivning som skulle bli startskottet för hans framgångar och livslånga samarbete med företaget. Många håller med om att det är tack vare Wirkkala som Iittala nått sådana framgångar. Wirkkala skapade över 400 glasprodukter för Iittala.
Han tilldelades många priser och utmärkelser under sin karriär, både i Finland och internationellt.
Hans skapande innefattade inte bara glaskonstverk. Han arbetade även i fanér, designade möbler, gjorde produktdesign, skulpturer och stadsplanerade. Han gjorde även sedlar till den fiska statskassan.
Wirkkala trivdes bäst själv och drog sig helst undan för att skapa. Hans bästa plats för skapande var en stuga långt inne i de finska skogarna. Dit levererades prototyper med helikopter, eftersom en bilväg för att nå stugan saknades.
Naturen var en stor inspiration för Wirkkala, något serien Ultima Thule är ett bevis för.