Kastehelmi

Iittalas produkter känns lätt igen på deras stilrena utförande och oklanderliga kvalitet designade för att ge vardagen extra liv och glädje under lång tid.
Kastehelmi
50 produkter
40 av 50 produkter
Under 1920-talet valde Iittala att sätta fokus på funktionalitet, enkelhet och långlivad, stilren design, något som på den tiden var banbrytande. Detta i kombination med deras samarbeten med legendariska designpionjärer resulterade i Iittalas stora genombrott under modernismens och funktionalismens tidiga år, på 1930- och 1940-talet.

Kastehelmi

Det finska ordet Kastehelmi betyder daggdroppe, och syftar på ringarna av små glaspärlor som ger varje objekt i Iittalas Kastehelmi-kollektion sin distinkta karaktär. Kastehelmi-serien formgavs ursprungligen av Oiva Toikka 1964, och nylanserades 2010.
Oiva Toikka fick idén att använda droppar av glas som dekoration när han funderade över olika sätt att dölja delningslinjerna från formen. Resultatet blev Kastehelmi, med ringar av små glasbubblor som sträcker sig utåt från mitten av varje pjäs. Nu som då är Kastehelmi en av de mest älskade serierna från Iittala.
Med hjälp av den kunskap och erfarenhet som förts vidare från deras skickliga hantverkare som drivit fabriken sedan 1800-talet har Iittala en oöverträffad glasexpertis och kan erbjuda 200 säregna glasfärger från de klaraste av nyanser till de mörkaste.
Idag finns det få personer som inte känner till Iitalas välkända varumärke och dom fortsätter att hyllas för deras tidlösa, hållbara och uppskattade designer.