Villkor

Scandinavia Form

Scandinaviaform grundades med ambitionen att experimentera med skandinavisk design i en ny kontext genom att arbeta nyskapande.

Den första produkten som formgavs var vasen Consilium, som i en enkel men väl uttänkt design skapar en perfekt ställning för en blomma, en gren, ett löv eller ett grässtrå. Efter Formexmässan i Stockholm blev vasen Consilium nominerad till designpriset Formidable. Strax därpå skapades en special utgåva av vasen i samarbete med Moderna Museet för konst.

Året därpå lanserades den andra vasen, Glasilium. Vaserna med korkhals och kopparstjälk introducerar ett nytt sätt att presentera blommor, som påminner om sättet det växer i naturen.

Scandinaviaforms fortsatta mål är att med nyfikenhet utforska gränslandet mellan kreativitet och enkelhet i samarbeten och utmaningar inom och över gränserna med grunden i den skandinaviska designtraditionen.

Scandinavia Form Scandinavia Form

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies