Villkor

Köpvillkor

Innehållsförteckning
1. Allmänt
2. Betalning
3. Leverans och frakt
4. Ånger-, retur- och bytesrätt
5. Reklamation
6. Personuppgifter och sekretess
7. Reservation
8. Force Majeure
9. Bolagsinformation
10. PriceRunner Köpgaranti

1. Allmänt

För att få handla hos Cervera AB (www.cervera.se), nedan kallad Cervera, måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår onlinebutik träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Cervera, kommer detta att polisanmälas.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

2. Betalning

2.1 Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Om du besöker cervera.se som företag så är det möjligt att visa priserna exklusive moms. Fraktkostnad och eventuell administrativ avgift kan tillkomma, se ytterligare information nedan. Cervera reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå online och i butik.

2.2 Betalningsalternativ
Vi använder oss av Klarna Checkout. Ta del av Klarnas villkor.

Har du frågor kring din betalning, kontakta Klarnas support via Klarnas hemsida eller i ladda ner Klarnas app. Mer information om Klarna finner du på Klarnas hemsida.

2.3 Återbetalning
Vid en återbetalning sker den på samma sätt som betalningen har skett. Delbetalar du med ett presentkort kommer du bli återbetald på ditt presentkort i första hand och resterande summa på ditt valda betalningssätt via Klarna.

3. Leverans och frakt

I kassan kan du välja mellan olika fraktsätt. Läs mer om olika fraktsätt, priser och leveranstider

Vi använder oss av Postnord, Schenker och Bring för transport till ditt närmaste utlämningsställe samt Instabox, Airmee och Budbee för hemleverans eller box. Vi skickar endast varor som paket eller brev inom Sveriges gränser. 

Uthämtning av beställningar kan hanteras personligen eller med hjälp av bud. Budet måste då kunna uppvisa både sin och beställarens legitimation. Detta gäller både i Cervera butik, Postnords-, Schenkers- och Brings utlämningsställen. 

3.1 Leveranssätt
Cervera skickar dina varor som paket eller brev inom Sverige. I dagsläget kan vi inte erbjuda leveranser till andra länder. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av ombud.

3.2 Felleverans
Om du mot all förmodan skulle få en vara som du inte har beställt kontaktar du vår kundservice på kundservice@cervera.se så hjälper vi dig att returnera varan.

Paket kan felsorteras hos transportör vilket gör dem svåra att lokalisera. Upptäcker du att ditt paket inte har skannats hos transportören eller rört på sig på 4 vardagar via spårningslänken som skickas till dig via mejl kontakta kundservice så hjälper vi dig. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella felsorteringar orsakade av transportörer.

3.3 Transportskada
Skulle du upptäcka en skada på ditt paket, anmäl det omgående till det utlämningsställe eller den Cervera-butik där du hämtade varan. Där får du också hjälp att göra en skadeanmälan. 
Vi rekommenderar att du inte hämtar ut ett paket som är skadat, eftersom skadan då inte längre kan härledas till transporten. Om du upptäcker skadan först då du öppnat paketet och skadan är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta ombudet för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

4. Ånger-, retur- och bytesrätt

4.1 Allmänt om ångerrätt, öppet köp och bytesrätt
Hos cervera.se har du alltid 100 dagars öppet köp och 100 dagars bytesrätt när du handlar i vår onlinebutik. Du kan alltså returnera varan inom 100 dagar från det att du tagit emot den och få tillbaka hela det belopp du har betalat. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Varan ska returneras i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna. Har du fått dina paket inslagna återbetalas ej kostnaden för paketinslagningen.

För presentkort och vintageprodukter gäller ej öppet köp. För dessa produkter gäller endast 14 dagar ångerrätt.

För övriga villkor och praktisk hantering gällande returer, se under rubrik Returhantering via Cerveras kundservice nedan. Du har även möjlighet att returnera varan i någon av Cerveras fysiska butiker, se under rubrik Returhantering via fysisk butik.

Du kan läsa mer om svensk lagstiftning kring köp via internet hos Konsumentverket

4.2 Avbeställning
Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på kundservice@cervera.se. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Cervera AB.

4.3 Ångerrätt
Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta vår kundservice på kundservice@cervera.se så skickar vi formuläret till dig. 

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig, exklusive kostnaden för vårt standardleveransalternativ, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. Cervera har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna (det alternativ som inträffar först).

Du måste skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om att du önskade nyttja ångerrätten. Du får då en förfrankerad adressetikett från oss via e-post. Kostnad för returen av varorna, för närvarande 60 kronor, står du själv för. Har du betalat för frakt kommer denna kostnad inte återbetalas till dig vid en retur.

Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

4.4 Returhantering via Kundservice
Vill du skicka din retur till oss registrerar du ett ärende här för att få en retursedel och en adressetikett. Du ansvarar för att varan kommer till oss i oskadat skick, vilket är viktigt om du önskar returnera på annat sätt än det sätt som varan levererades på. Se därför till att varan emballeras väl, i originalförpackningen. Kostnad för returen av varorna, för närvarande 60 kronor, står du själv för. Har du betalat för frakt kommer denna kostnad inte återbetalas till dig vid en retur.

Vid en återbetalning sker den på samma sätt som betalningen har skett. Delbetalar du med ett presentkort kommer du bli återbetald på ditt presentkort i första hand och resterande summa på ditt valda betalningssätt via Klarna.

Vid godkända garantiärenden samt reklamationer står Cervera för alla kostnader inklusive frakt. Vid nyttjande av ångerrätten eller öppet köp står du själv för returfrakten. Du har även möjlighet att returnera varan i någon av Cerveras fysiska butiker, se mer info nedan.

Returen är inte godkänd förrän Cervera kontrollerat varan. Vid godkänd retur och ångerrätt sker återbetalning på samma sätt som betalningen skett. Vid ej godkänd retur och ej uthämtad försändelse (i butik eller på postombud) debiteras en administrativ kostnad om 250 kr. Dessa returer betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

4.5 Returhantering via vanlig butik
För att retur i butik ska accepteras krävs att köpet kan styrkas med inköpskvitto. Däremot behöver du inte kontakta Cerveras kundservice, och inte heller krävs något returnummer eller returavi. Returen hanteras på samma sätt som om köpet hade genomförts i någon av Cerveras ordinarie butiker. I övrigt gäller samma villkor för godkännande av returen som ovan, det vill säga att varan ska returneras i oförändrat skick och i originalförpackning.

4.6 Undantag outhämtat paket
Ditt paket ligger normalt kvar hos ombudet i 7-14 dagar efter att det ankommit, beroende på vilken speditör du valt. Skulle du inte hämta ut ditt paket inom denna tid så kommer paketet att gå i retur till oss och vi kommer att debitera dig en avgift på 250 kr för ej uthämtat paket. 

5. Reklamation

5.1 Garanti och reklamation
Hos Cervera har du naturligtvis garanti på alla varor du köpt av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då du mottog varan. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag, läs mer hos Konsumentverket.

För vintageprodukter kan vi ej lämna någon garanti. Dessa produkter säljs i befintligt skick och kommer av sin natur att ha vissa slitageskador och defekter.

För reklamation av Sage produkter görs dessa direkt mot leverantören Witt. Vänligen använd nedan länk för att registrera era ärenden. Notera att Cerveras butiker och Kundservice inte hanterar dessa ärenden. https://service.witt.dk/service/se/default.aspx Notera att produkten inte får skickas in till Witt Serviceavdelning utan överenskommelse.

Du ska aldrig betala frakt eller returkostnad om felet orsakats av oss. Innan reklamationen, rådgör alltid med vår kundservice som du når på kundservice@cervera.se så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet (se vidare information ovan angående Returhantering). Felet ska anmälas inom skälig tid efter det att du mottagit varan.

Om du vill utnyttja din garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och det därför inte täcks av garantin, står du för eventuell hanteringskostnad. Cerveras medarbetare kommer i första hand att avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått dig.

Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att fel inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan. Är det fel på varan har Cervera rätt att inom 6 månader åtgärda felet. Om så inte sker har du rätt att få en ny vara som ersättning för den defekta varan. Vid korrekt reklamation ersätts du som kund för eventuella fraktkostnader. Reklamation ska vara oss tillhanda inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

Cervera förbinder sig att alltid följa  Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

5.2 Lösning och hjälp i tvistemål
Vi på Cervera hoppas så klart att tvister aldrig ska uppstå för dig som kund. Om det mot förmodan skulle göra det så finns det hjälp att få genom en tvistlösningssida som är gemensam för hela EU. Sidan är speciellt framtagen för att konsumenten ska kunna handla fritt över Europas gränser och kunna få hjälp om något går snett. EU:s tvistlösningssida är skapad för dig som handlar på nätet från ett företag som är lokaliserat i något av EU-länderna och där du upplever att du behöver hjälp i ett tvistemål http://ec.europa.eu/consumers/odr/

6. Personuppgifter och sekretess

Ta del av Cerveras intigritetspolicy.

7. Reservation

Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har Cervera rätt att häva köpet och återbetala eventuell betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig via mejl för att se hur detta på bästa sätt ska lösas.

8. Force Majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att Cervera befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

9. Bolagsinformation

Kontaktuppgifter
Organisationsnummer 556701-1209
Cervera AB
Box 24010
104 50 Stockholm 
Telefon 08-630 94 00
kundservice@cervera.se

10. PriceRunner Köpgaranti

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något skulle gå fel. Denna Köpgaranti kostar inget för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss.

PriceRunner Köpgaranti gäller för dig som är privatperson och bosatt i Sverige. Garantin täcker händelser där butiker inte tar sitt ansvar enligt Konsumentköplagen och avhjälper problem som uppstått inom 60 dagar. Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom en timme efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner är kostnadsfritt och tar bara ett par minuter! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti

PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, defekt vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till den adress du är skriven på.

Du får endast ersättning för direkt ekonomisk skada som du lidit, inköpskostnader och fraktkostnader. Köpgarantin lämnar ingen ersättning för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter. För fullständiga finstilta villkor och lista på kategorier som ej omfattas besök PriceRunner.

Ja tack, ta mig till PriceRunner för gratis registrering!

pricerunner-köpgaranti-logo_200x45.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies