Villkor

Köpvillkor

KÖPVILLKOR

Allmänt

För att få handla hos Cervera AB (www.cervera.se), nedan kallad Cervera, måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår e-handel träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

När du skickar din beställning godkänner du samtidigt att dina namn-, person- och orderuppgifter registreras i vår kunddatabas. Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Cervera, kommer detta att polisanmälas.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Priser

Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Fraktkostnad och eventuell administrativ avgift kan tillkomma, se ytterligare information nedan. Cervera reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, som kan uppstå online och i butik.

Betalningsalternativ

Allmänt

Observera att vid betalning med tjänsten Cerverakonto kan det tillkomma extra kostnader som uppläggningsavgift. 

Cervera-faktura

Väljer du att betala via faktura skickas denna ut till dig i mitten av månaden. Hela beloppet ska betalas i slutet av månaden. Det innebär att du får en räntefri kredit på upp till 50 dagar. 

För att undvika påminnelseavgift (för närvarande 60 kronor) ska betalningen vara Cervera tillhanda på plusgirokonto TF Bank pg: 475 20 04-4 senast på förfallodagen. Det är möjligt att dela upp betalningen och att aktivt byta till Cervera-konto genom att betala in lägsta belopp på fakturan. 

Beställningar där köpet genomförts med faktura skickas levereransen enbart till folkbokföringsadressen. Vid fakturabetalning görs en sedvanlig kreditkontroll och en kreditupplysning kan komma att inhämtas. En kopia på kreditupplysningen skickas i sådant fall till dig per post. 

Kortbetalning

Cervera erbjuder dig ett säkert betalningssätt för kort genom Point/Verfone. Kontokort (betal- eller kreditkort) via VISA eller MasterCard knutna till svensk bank kan användas vid betalning. Kontokort utställda av utländsk bank kan inte användas för betalning. När du betalar med kort måste du ange kortnumret, kortets giltighetstid samt CVC-koden (de tre sista siffrorna på baksidan av kortet).

Kortköpen sker direkt hos vår leverantör av kortbetalningar och är krypterad enligt gällande standard och regler. Cervera använder en säkerhetsstandard som kallas 3D Secure, som är framtagen av VISA och MasterCard. All information krypteras med 128-bitars SSL-kryptering, vilket gör att ingen obehörig kan komma över dina kortuppgifter.

Cervera-konto

Med Cervera-konto har du möjlighet att dela upp kostnaden på upp till 36 månader. Klicka här för fullständiga villkor. 

Leverans och frakt

Vi använder oss av Postnord för transport till ditt närmaste utlämningsställe. Vi skickar endast varor som paket eller brev inom Sveriges gränser.

Leveranstid

Postnord: Normal leveranstid är 1-2 arbetsdagar (upp till 3 dagar för postnummer som börjar på 62 och 82-98).

Till butik: Normal leveranstid är 3-5 vardagar.

Leveranssätt

Cervera skickar dina varor som paket eller brev inom Sverige. I dagsläget kan vi inte erbjuda leveranser till andra länder. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av fraktföretaget (för närvarande Postnord).

Fraktavgift

Väljer du att få din vara levererad till en Cervera-butik bjuder vi alltid på frakten. Likaså om ditt köp överstiger 498 kronor. För övriga beställningar tar vi ut en enhetsfrakt på 60 kronor inklusive moms.

Felleverans

Om du mot all förmodan skulle få en vara som du inte har beställt kontaktar du vår kundtjänst på ehandel@cervera.se så hjälper vi dig att returnera varan.

Transportskada

Skulle du upptäcka en skada på ditt paket, anmäl det omgående till det utlämningsställe eller den Cervera-butik där du hämtade varan. Där får du också hjälp att göra en skadeanmälan. Vi rekommenderar att du inte hämtar ut ett paket som är skadat, eftersom skadan då inte längre kan härledas till transporten. Om du upptäcker skadan först då du öppnat paketet och skadan är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta Postnord för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

Trygghet 

Allmänt om ångerrätt, öppet köp och bytesrätt

Hos cervera.se har du alltid 30 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt när du handlar i vår e-handel. Du kan alltså returnera varan inom 30 dagar från det att du tagit emot den och få tillbaka hela det belopp du har betalat. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Varan ska returneras i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna. 

För övriga villkor och praktisk hantering gällande returer, se under rubrik Returhantering via Cerveras e-handel nedan. Du har även möjlighet att returnera varan i någon av Cerveras fysiska butiker, se under rubrik Returhantering via fysisk butik.

Du kan läsa mer om svensk lagstiftning kring köp via internet hos Konsumentverket

Avbeställning

Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundtjänst för e-handel snarast på ehandel@cervera.se. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Cervera AB.

Ångerrätt

Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta vår kundtjänst för e-handel på ehandel@cervera.se så skickar vi formuläret till dig. 

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig, inklusive kostnaden för vårt standardleveransalternativ, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. Cervera har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna (det alternativ som inträffar först).

Du måste skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om att du önskade nyttja ångerrätten. Du får då en förfrankerad adressetikett från oss via e-post. Kostnad för returen av varorna, för närvarande 60 kronor, står du själv för.

Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

Returhantering via Cerveras e-handel

Vid retur till Cerveras e-handel måste du kontakta vår kundtjänst ehandel@cervera.se för att få en retursedel och en adressetikett. Retur av vara ska alltid styrkas med inköpskvitto. Du ansvarar för att varan kommer till oss i oskadat skick, vilket är viktigt om du önskar returnera på annat sätt än det sätt som varan levererades på. Se därför till att varan emballeras väl, i originalförpackningen.

Vid godkända garantiärenden samt reklamationer står Cervera för alla kostnader inklusive frakt. Vid nyttjande av ångerrätten eller öppet köp står du själv för returfrakten. Du har även möjlighet att returnera varan i någon av Cerveras fysiska butiker, se mer info nedan.

Returen är inte godkänd förrän Cervera kontrollerat varan. Vid godkänd retur och ångerrätt sker återbetalning på samma sätt som betalningen skett. Vid ej godkänd retur och ej uthämtad försändelse (i butik eller på postombud) debiteras en administrativ kostnad om 250 kr. Dessa returer betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

Returhantering via vanlig butik

För att retur i butik ska accepteras krävs att köpet kan styrkas med inköpskvitto. Däremot behöver du inte kontakta Cerveras kundtjänst för e-handel, och inte heller krävs något returnummer eller returavi. Returen hanteras på samma sätt som om köpet hade genomförts i någon av Cerveras ordinarie butiker. I övrigt gäller samma villkor för godkännande av returen som ovan, det vill säga att varan ska returneras i oförändrat skick och i originalförpackning.

Undantag

Ett paket som inte hämtats ut från Postnords utlämningsställe inom 14 dagar returneras automatiskt.  En vara som anländer till vårt lager i retur utan giltigt returnummer debiteras med 250 kr i administrativ kostnad..

Garanti och reklamation

Hos Cervera har du naturligtvis garanti på alla varor du köpt av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då du mottog varan. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag, läs mer hos Konsumentverket.

Du ska aldrig betala frakt eller returkostnad om felet orsakats av oss. Innan reklamationen, rådgör alltid med vår kundtjänst som du når på ehandel@cervera.se så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet (se vidare information ovan angående Returhantering). Felet ska anmälas inom skälig tid efter det att du mottagit varan.

Om du vill utnyttja din garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och det därför inte täcks av garantin, står du för eventuell hanteringskostnad. Cerveras personal kommer i första hand att avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått dig.

Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att fel inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan. Är det fel på varan har Cervera rätt att inom 6 månader åtgärda felet. Om så inte sker har du rätt att få en ny vara som ersättning för den defekta varan. Vid korrekt reklamation ersätts du som kund för eventuella fraktkostnader. Reklamation ska vara oss tillhanda inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

Cervera förbinder sig att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Lösning och hjälp i tvistemål

Vi på Cervera hoppas så klart att tvister aldrig ska uppstå för dig som kund. Om det mot förmodan skulle göra det så finns det hjälp att få genom en tvistlösningssida som är gemensam för hela EU. Sidan är speciellt framtagen för att konsumenten ska kunna handla fritt över Europas gräser och kunna få hjälp om något går snett. EU:s tvistlösningssida är skapad för dig som handlar på nätet från ett företag som är lokaliserat i något av EU-länderna och där du upplever att du behöver hjälp i ett tvistemål. http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Personuppgifter och sekretess

För att kunna handla hos oss måste du registrera dig som kund. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Du behöver enbart uppge personnummer om du handlar med Cervera-faktura. Uppgifterna lämnas inte ut till tredje part.

I enlighet med distansavtalslagen måste du som handlar av oss på Cervera vara över 18 år. Om du handlar i annan persons namn eller använder annan persons personnummer utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Cervera, kommer detta att polisanmälas.

Cookies

Cervera.se använder sig av cookies. Cookies är små textfiler som används för att ge våra besökare tillgång till vissa funktioner.
En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid medan en sessioncookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är på webbplatsen. Denna cookie försvinner när besökaren stänger webbläsaren.

Cervera.se använder cookies för att förbättra sajten, hålla reda på vilka produkter besökaren lägger i varukorgen och för att kunna hantera besökarens köp.

Om du inte vill använda dig av cookies kan du stänga av det i inställningar i din webbläsare.

Observera att om du väljer att stänga av cookies så försvinner vissa funktioner på webbplatsen.

Övrigt 

Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har Cervera rätt att häva köpet och återbetala eventuell betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig för att se hur detta på bästa sätt ska lösas, då du har möjlighet att välja en annan vara istället för att få din betalning tillbaka.

Force Majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att Cervera befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Kontaktuppgifter

Cervera AB
Organisationsnummer 556701-1209
Box 7095
103 87 Stockholm 
Telefon 08-630 94 70
ehandel@cervera.se

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies