De senaste åren har intresset för hemmabaren ökat stadigt. Precis som restaurangmaten tog sig in i hemmaköken med hjälp av nya tekniker och produkter är nu drinkarna nästa arena att erövra hemifrån. De starkast lysande trenderna sommaren 2018 är en fortsättning av den gin-hype vi sett de senaste åren, med uppdaterade Gin & Tonics och återupplivade klassiker. Men också en stark dragning mot det alkoholfria. Fler väljer bort alkoholen, av massor av olika själv, och det har blivit en självklarhet att alternativet ska vara lika gott och jobbat som en "vanlig" drink.
Vi samlade några drinkentusiaster från vår personal i Urban Delis matstudio en eftermiddag och bad dem dela med sig av sina bästa drinkar inför sommaren. Alla recept hittar du längst ner på sidan.
En uppdaterad Gin & Tonic
Malin från Cerverabutiken i Mall of Scandinavia delade med sig av en svalkande och fräsch version av en klassisk Gin & Tonic. Genom att riva ingefäran och låta den dra i 1 cl gin innan du monterar drinken får du en liten extra ”kick” i smakerna. Sen fyller du ett stort glas med is, häller ner ingefäran, lite mer gin, och några blad basilika. Toppa med en neutral tonic. Klart!
Ett tips är att servera din GT ur ett så kallat ballongglas, Copa de Balon, som lyfter smakerna och aromerna extra bra. Dessutom håller sig isen kall längre.
Fler roliga kombinationer att testa:
Grapefrukt & Rosmarin
Jordgubbar & Svartpeppar
Hallon & Lime
Många gäster? Sangria!
En stor sangria och och ett hem fyllt av vänner är inte en ovanlig syns hos Jenny från Cervera Sveavägen. Det spanska vinbålet har fått sitt namn efter sin klassiskt röda färg (Sangre betyder blod), men det finns alla möjligheter att exprimentera. Jenny bjöd på en cavasangria med somriga frukter och bär. Har du lite mynta på balkongen eller i trädgården blir det pricken över i:et.
En klassisk sangria består i grunden av fem komponenter, exprimentera dig fram för att hitta din favoritkombination!
Vin (Rött, vitt, rose, cava …)
Frukt (Äpple, apelsin, jordgubbar, krusbär, hallon …)
Något sött (Likör, honung, fruktjuice …)
Sodavatten (mineralvatten, tonic, läsk …)
Krydda (Kanel, mynta, rosmarin, basilika …)