Villkor

Matig sallad med bönbiffar

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

3 dl matvete

1 buljongtärning

75 g småbladig salladsmix

75 g grönkål

2 stjälkar bladselleri

1 dl gulärta

4 rödbetor

1 rödlök

 

Örtolja

1 tsk dragon, torkad

1 tsk timjan, torkad

1 tsk basilika, torkad

1 kruka persilja, färsk

1-2 dl olja

1 citron, zest + 1 msk saft

 

Gravad äggula

2 ägg

1 dl salt

1 dl strösocker

1. Separera äggulorna och blanda sedan socker och salt. Häll hälften i en behållare som går att försluta. Gör små gropar för äggulorna och lägg försiktigt ner dem. Häll över resterande saltsocker. Låt stå i kylskåp 4 dagar.

2. Skölj gulärtorna i rikligt med vatten. Blötlägg dem i minst 8 timmar. Koka sedan upp vatten och salt. Koka ärtorna försiktigt i 15 min. Låt de rinna av och rosta sedan i stekpanna med salt tills de fått färg. Skölj rödbetorna och dela i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen, 225 grader i omkring 15-20 min. Låt svalna. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen med buljongtärningen. Skiva bladselleri och rödlök. Mixa ingredienserna till örtoljan.

3. Blanda salladen med selleri, rödlök, rödbetor och matvete. Toppa med de rostade gulärtorna och ringla över örtolja. Avsluta med färskmald svartpeppar, flingsalt och riv över den gravade äggulan.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Matig sallad med bönbiffar

3 dl matvete

1 buljongtärning

75 g småbladig salladsmix

75 g grönkål

2 stjälkar bladselleri

1 dl gulärta

4 rödbetor

1 rödlök

 

Örtolja

1 tsk dragon, torkad

1 tsk timjan, torkad

1 tsk basilika, torkad

1 kruka persilja, färsk

1-2 dl olja

1 citron, zest + 1 msk saft

 

Gravad äggula

2 ägg

1 dl salt

1 dl strösocker

/contentassets/934187305689404a8c24ed0d1b3c5581/dscf5618.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies