Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Gulasch på vildsvin

Inga recensioner än
Recept: Svenska Jägareförbundet

Ingredienser

4 port
- 1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. Använd gärna bog, eller någon del av steken: fransyska, ytterlår, rostbiff
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök hackad
- 2 msk tomatpuré
- 3 paprikor gärna olika färger; gul, orange, röd
- 1 lagerblad
- 1 msk brödkummin
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 citron - saft och rivet skal
- salt och peppar
- olja till stekning
- ca 1 liter vatten
- 1 tärning grönsakbuljong
- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering

  1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar och bryn dem i en kastrull. Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Lägg över i en gryta eller tjockboittnad kastrull.

  2. Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen.

  3. Tillsätt tomatpuré, citron och kryddor, häll i vatten så att det täcker och låt gulaschen koka tills köttet är mört.

  4. Om du vill ha gulaschen lite matigare kokar du potatistärningar nästan
    mjuka och låter dem koka med i gulaschen de sista minuterna innan servering.

  5. Toppa med lite rivet citronskal vid servering, och servera med gräddfil och ett gott bröd.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Gulasch på vildsvin

4 port
- 1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. Använd gärna bog, eller någon del av steken: fransyska, ytterlår, rostbiff
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök hackad
- 2 msk tomatpuré
- 3 paprikor gärna olika färger; gul, orange, röd
- 1 lagerblad
- 1 msk brödkummin
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 citron - saft och rivet skal
- salt och peppar
- olja till stekning
- ca 1 liter vatten
- 1 tärning grönsakbuljong
- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering

https://cervera.se/globalassets/slask/vildsvin-gulasch_7106-low.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies