Ingredienser
4 port
- 1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. Använd gärna bog, eller någon del av steken: fransyska, ytterlår, rostbiff
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök hackad
- 2 msk tomatpuré
- 3 paprikor gärna olika färger; gul, orange, röd
- 1 lagerblad
- 1 msk brödkummin
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 citron - saft och rivet skal
- salt och peppar
- olja till stekning
- ca 1 liter vatten
- 1 tärning grönsakbuljong
- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering
- Skär köttet i 2x2 cm tärningar och bryn dem i en kastrull. Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Lägg över i en gryta eller tjockboittnad kastrull.
- Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen.
- Tillsätt tomatpuré, citron och kryddor, häll i vatten så att det täcker och låt gulaschen koka tills köttet är mört.
- Om du vill ha gulaschen lite matigare kokar du potatistärningar nästan
mjuka och låter dem koka med i gulaschen de sista minuterna innan servering. - Toppa med lite rivet citronskal vid servering, och servera med gräddfil och ett gott bröd.
Lämna recension
Gulasch på vildsvin
4 port
- 1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. Använd gärna bog, eller någon del av steken: fransyska, ytterlår, rostbiff
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök hackad
- 2 msk tomatpuré
- 3 paprikor gärna olika färger; gul, orange, röd
- 1 lagerblad
- 1 msk brödkummin
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 citron - saft och rivet skal
- salt och peppar
- olja till stekning
- ca 1 liter vatten
- 1 tärning grönsakbuljong
- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering