Anders vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdippFör 4 personer800 g vildsvinsfärs1 msk chiliflakes1 msk nymald spiskummin1 ägg1 dl ströbröd / maizena 1 vitlök, riven1 gul lök, finhackadYOGHURTDIPP3 dl turkisk yoghurt2 msk sweet chili1 msk sesamolja1 msk hot sauceFärsk koriander
Gör så härVildsvinsköttbullar1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila ca 2 timmar.2. Forma köttbullar och stek de runda små godingarna gyllenbruna i smör och olja. 3. Blanda alla ingredienser och servera tillsammans med köttbullarna.

Anders vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdipp

Vildsvinsköttbullar
Ingredienser
För 4 personer
800 g vildsvinsfärs
1 msk chiliflakes
1 msk nymald spiskummin
1 ägg
1 dl ströbröd / maizena
1 vitlök, riven
1 gul lök, finhackad
YOGHURTDIPP
3 dl turkisk yoghurt
2 msk sweet chili
1 msk sesamolja
1 msk hot sauce
Färsk koriander

Gör så här

Vildsvinsköttbullar
1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila ca 2 timmar.
2. Forma köttbullar och stek de runda små godingarna gyllenbruna i smör och olja.

Yoghurtdipp
3. Blanda alla ingredienser och servera tillsammans med köttbullarna.

TIPS! Ta med den färdiga köttbullssmeten i en spritspåse. Då blir det lätt att servera nystekta köttbullar utan kladdiga händer eller bunkar. Perfekt när du är ute i skogen till exempel!

Fler goda recept

Gulasch på vildsvin
Gulasch på vildsvin
Rostad ciabatta med kantarell och vitlökssmör
Rostad ciabatta med kantarell och vitlökssmör
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
Krämig höstrisotto
Krämig höstrisotto

Lämna recension