Villkor

Hemgravad Lax

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

1kg Filéad lax 

4 msk Salt 

3 msk Socker 

2 tsk Grovstött vitpeppar 

Rikligt med dill 

Tänk på att laxen gärna ska vara odlad, annars krävs det att laxen varit fryst i några dygn innan.  

 

1. Lägg vitpeppar i en mortel och stöt sönder vitpepparkornen.  

2. Blanda salt, socker, vitpeppar och grovklippt dill i en skål.  

3. Strö blandningen över laxens alla sidor. 

4. Lägg sedan laxen i en plastpåse och låt den ligga i 2 dygn. Vänd laxen och rör om i påsen med 12 timmars mellanrum. 

5. Efter två dygn är laxen redo att skäras tunt och serveras.  

6. Servera med kokt potatis med dill samt gurka och vårlök. 

 

Laxen håller i ca en vecka i kylskåpet. 

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Hemgravad Lax

1kg Filéad lax 

4 msk Salt 

3 msk Socker 

2 tsk Grovstött vitpeppar 

Rikligt med dill 

/contentassets/3069759ca52247d9a520610c44bc67f3/microsoftteams-image-5.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies