/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tänk på att laxen gärna ska vara odlad, annars krävs det att laxen varit fryst i några dygn innan.  
Hemgravad Lax1 kg filéad lax4 msk salt3 msk socker2 tsk grovsstött vitpepparRikligt med dill
Gör så här1. Lägg vitpeppar i en mortel och stöt sönder vitpepparkornen.  2. Blanda salt, socker, vitpeppar och grovklippt dill i en skål.  3. Strö blandningen över laxens alla sidor. 4. Lägg sedan laxen i en plastpåse och låt den ligga i 2 dygn. Vänd laxen och rör om i påsen med 12 timmars mellanrum. 5. Efter två dygn är laxen redo att skäras tunt och serveras.  6. Servera med kokt potatis med dill samt gurka och vårlök. Laxen håller i ca en vecka i kylskåpet.  

Hemgravad Lax

Ingredienser
1 kg filéad lax
4 msk salt
3 msk socker
2 tsk grovsstött vitpeppar
Rikligt med dill

Gör så här

Tänk på att laxen gärna ska vara odlad, annars krävs det att laxen varit fryst i några dygn innan.  
1. Lägg vitpeppar i en mortel och stöt sönder vitpepparkornen.  
2. Blanda salt, socker, vitpeppar och grovklippt dill i en skål.  
3. Strö blandningen över laxens alla sidor. 
4. Lägg sedan laxen i en plastpåse och låt den ligga i 2 dygn. Vänd laxen och rör om i påsen med 12 timmars mellanrum. 
5. Efter två dygn är laxen redo att skäras tunt och serveras.  
6. Servera med kokt potatis med dill samt gurka och vårlök. 
Laxen håller i ca en vecka i kylskåpet. 
 

Lämna recension