Villkor

Höstig köttgryta med potatis

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

För 4 personer

 

2 st rödlök

2 st schalottenlök

2 st morötter

1 paprika

1 kg potatis

1 msk tomatpuré

800g ytterlårfilé (biff)

En handfull feferoni

En handfull haricots verts

500 ml buljong

1. Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.

2. Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.

3. Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.

4. När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.

5. Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.

6. Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.

7. Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.

8. Servera!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Höstig köttgryta med potatis

För 4 personer

 

2 st rödlök

2 st schalottenlök

2 st morötter

1 paprika

1 kg potatis

1 msk tomatpuré

800g ytterlårfilé (biff)

En handfull feferoni

En handfull haricots verts

500 ml buljong

/contentassets/ab6e06bd9edb4229899b77967170e0ee/img_3260---kopia.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies