Villkor

Laga påsklammet sous vide!

3,666667 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

8 portioner

Lammstek utan ben, ca 1,3 kg
En kvist rosmarin
4 klyftor vitlök
Salt & Peppar

Börja med att ställa in din sous vide-maskin på 58 grader.
Dela vitlöksklyftorna och gnugga över lammsteken.
Förslut steken i en vakuumpåse tillsammans med rosmarin, vitlök, salt och nymalen svartpeppar.
Tillaga i sous vide-badet i ca 3-4 timmar.
Ta ur köttet ur vakuumpåsen och bryn hastigt i en het stekpanna för att ge steken en vacker färg.
Låt vila några minuter innan du skär upp steken i tunna skivor och serverar.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
anders
5 stjärnor
25 november 2020 15:01:31
Har kört den på 12 timmar och 24 timmar och 24 blir som en smet, 12 var väl okej men antar att 6-8 är bättre
Stefan
5 stjärnor
29 december 2019 00:19:39
Jag håller med Fredrik. Vill du ha pastej så tycker jag man kan köra lammsteken i 24 tim. Vill man ha mer motstånd när man tuggar tycker jag 4-6 tim är en rimlig tid i sous vide:en.
Fredrik
1 stjärnor
14 april 2019 08:46:18
Vänligen ändra rekommendationen att man ska köra lammsteken i 24 timmar. Lammsteken blir helt förstörd och blir en oätlig deg som helt tappat texturen. Skulle tro att några timmar är mer rimligt.

Laga påsklammet sous vide!

8 portioner

Lammstek utan ben, ca 1,3 kg
En kvist rosmarin
4 klyftor vitlök
Salt & Peppar

/globalassets/recept/pask/600x600_pasklamm.jpg
0.7333333 3

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies