Ingredienser
Ciabatta
10 g jäst (färsk)
2 dl fingerljummet vatten
2 dl vetemjöl special (ca 600 g)
½ msk olivolja
En nypa salt
Topping
10 kantareller
2 skogschampinjoner
3 msk smör
2 msk parmigiano-reggiano
2 msk persilja
1st vitlöksklyfta
salt & peppar
1. Blanda jäst, olja och vatten i en bunke. Rör runt tills jästen har löst upp sig och sedan häll i mjöl och salt. Arbeta degen i ca 15 minuter. Låt degen ligga i en bunke och täck med en fuktig trasa och låt jäsa i en timme.
2. Lägg ut vetemjöl på bänken och häll av sedan degen till bänken. Skär upp degen i olika bitar och lägg på en plåt för att ytterligare jäsa i en timme. Sätt på ugnen på 220° C och pensla vatten och olja över degen. Låt degen sitta i ca 15 minuter eller tills den är färdig beroende på storlek på brödet.
3. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
4. Blanda 2 msk smör med 1 msk persilja och 2 msk finriven parmigiano-reggiano samt 1st finhackad vitlöksklyfta i en skål. Tillsätt salt och peppar efter smak.
5. Tvätta kantarellerna och skogschampinjonerna, detta bör göras med en pensel.
6. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg 1 msk smör i stekpannan och lägg ner all svamp i stekpannan. Salta och peppra efter smak och stek svampen tills den fått en härlig färg och minskat i storlek.
7. Dela ciabattabrödet på längden och rosta brödet i en torr stekpanna på medelvärme. När brödet är rostat, bre på vitlöks- och persiljesmöret på brödet och lägg ner dem i pannan tills smöret smällt.
8. Lägg ciabattabrödet på en tallrik och lägg svampen på mackan med en nypa persilja över. Servera!
Lämna recension
Rostad ciabatta med kantarell och vitlökssmör
Ciabatta
10 g jäst (färsk)
2 dl fingerljummet vatten
2 dl vetemjöl special (ca 600 g)
½ msk olivolja
En nypa salt
Topping
10 kantareller
2 skogschampinjoner
3 msk smör
2 msk parmigiano-reggiano
2 msk persilja
1st vitlöksklyfta
salt & peppar