Det Ă€r mer eller mindre tradition att kök i svenska hyrstugor och fritidshus â Ă€ven dĂ€r man Ă€lskar att klaga mat â Ă€r utrustade med undermĂ„liga, slöa knivar. SĂ„ borde det inte vara.
Den goda maten Àr en stor och viktig del av sommarlovet. Varför slarva med redskapen nÀr grönsakerna Àr som krispigast, nÀr fiskfiléerna Àr som fÀrskast, nÀr grillköttet Àr som godast, och nÀr kvÀllarna Àr som lÀngst?
Med en vass kniv blir sommarens matlagning blir bÄde roligare och lÀttare. Det enda som krÀvs Àr lite kunskap, lite teknik och lite övning.
Hacka som ett proffs:
- Skaffa en vass, tung och balanserad kniv och lÄt redskapets egen tyngd göra det mesta av jobbet, gÀrna med en gungande rörelse som Àr skön för handen.
- Styr knivbladet med knogarna och/eller ovansidan pÄ naglarna pÄ handen med vilken du hÄller maten.
- En god teknik (det finns flera) Àr att lÄta spetsen pÄ kniven vila pÄ skÀrbrÀdan medan du för bladet över det som ska skÀras och hackas.
- Gör det till en vana att ta nÄgra tag med skÀrpstÄlet varje gÄng du plockar upp din kniv. Gör det Àven till en vana att lÀmna ivÀg knivar till proffs för slipning dÄ och dÄ, till exempel i Cerveras butiker.


Professinal Secrets
Brödkniv 23 cm 999:-
- RejÀlt tilltagen. Skön tyngd och balans.
- Perfekt för stora bröd, t ex levain.
- KvalitetsstÄl frÄn SandvikŸ och skyddande fodral i kanvas.