Snabb leverans | Öppet köp t.o.m. 12/1
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Japansk knivskola

Att laga mat med en schysst kniv gör matlagningen både roligare och enklare. De starkast lysande stjärnorna på knivhimlen kommer just nu från Japan, intresset för det högkvalitativa hantverket har aldrig varit större. Men vilken kniv använder man egentligen till vad? Här bjuder vi på en crash course i de vanligaste japanska knivarna och deras användningsområden. 

1664x1400_japansk-knivskola.jpg

Kallas även för sashimikniv, och är en supervass och enkelslipad kniv utformad för att skära just sashimi. Tack vare det långa bladet kan du skära rena och fina snitt i fisken eller köttet med bara en rörelse och på så sätt ”bevara köttets själ”.

Kniven har i regel ett brett blad som är något svängt längs med eggen. Det är en mångsidig kniv som kan användas till allt från att skala, hacka, och skiva grönsaker, till att putsa kött.

Santoku betyder ungefär ”tre uppgifter” eller ”tre användningar” och kan användas till alltifrån kött, fågel och fisk till grönsaker. Kniven har en lite rakare egg vilket gör att den lämpar sig till att både skära och hacka med.

Produkter

  • Pris

    kr
    kr
Totalt 67 produkter

Produkter

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies