Villkor

Cervera Craft: Ansök till Cervera Hantverksstipendium 2022

Av | 30 mars 2022

För att sätta svenskt hantverk i fokus och lyfta lokala konsthantverkare till en bredare målgrupp lanserade Cervera ett hantverkstipendium i fjol. Varje år nomineras framstående hantverkare inom ett utvalt område till att erhålla hantverksstipendiet på 25 000 kr. Temat för 2022 är glas och nu är ansökningsperioden öppen.

Ansök till Cervera Hantverksstipendium här.

Ansökningsperioden är öppen till och med 31 maj 2022.

Årets jury består av Lena Bergström, formgivare, Markus Emilsson, glaskonstnär, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR och Erika Dalle, marknadschef Cervera.

/link/8ff89d1fabcc42638da0dbf5e1e035aa.aspx

Vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2021 var keramikern Mats Svensson, verksam i Leksand. Mats Svenssons skapande präglas av nyfikenhet och ett öppet sinne inför det oväntade. Inspirationen kommer från asymmetrin inom japansk och koreansk keramik men även de mer balanserade linjerna från kinesiskt keramikuttryck. Mats arbetar mestadels med bruksgods där han använder sig av drejskiva och tryckformar för att hitta den rätta formen. Hans keramik har en slitstark och giftfri glasyr som huvudsakligen består av lera, aska och fältspat.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies