Villkor

Vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2022: Tone Linghult

Av | 06 oktober 2022

För att sätta svenskt hantverk i fokus och lyfta lokala konsthantverkare till en bredare målgrupp lanserade Cervera ett hantverkstipendium i fjol. Varje år nomineras framstående hantverkare inom ett utvalt område till att erhålla hantverksstipendiet på 25 000 kr.

Temat för i år är glas och vinnaren av årets stipendium är glaskonstnären Tone Linghult. I samband med vinsten lanserar Tone Linghult ett urval av glaskonstobjekt exklusivt kurerade på cervera.se, som säljs från och med nu.

Vinnaren av stipendiet är utsedd av en namnkunnig jury, som består av Lena Bergström, formgivare, Markus Emilsson, glaskonstnär, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR och Erika Dalle, COO Cervera. Juryns motivering lyder:

”Det finns en nyfikenhet för materialet i kombination med ett sökande i det estetiska uttrycket, som gör Tone Linghults vaser intressanta. Varje vas har sitt unika uttryck och visar en hantverksmässig kvalitet och designhöjd i symbios. Den till synes enkla formen får ytterligare en dimension av det effektfulla grafiska mönstret i vasens botten.”

De övriga finalisterna för årets stipendium var Gunilla Kihlgren, Lisa Reiser, Frida Lundén Mörck och Lisa Hartwig Ericson. Samtliga finalisters verk finns att köpa på cervera.se.

Övriga nominerade

Vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2021: Mats Svensson.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies