Villkor

Cervera Craft - Det här är vinnaren av Cervera Hantverksstipendium

Av | 01 oktober 2021
/link/8ff89d1fabcc42638da0dbf5e1e035aa.aspx

För att sätta svenskt hantverk i fokus och lyfta lokala konsthantverkare till en bredare målgrupp lanserade Cervera tidigare i år ett hantverkstipendium. Varje år nomineras framstående hantverkare inom ett utvalt område till att erhålla hantverksstipendiet på 25 000 kr. Temat i år är keramik.

Vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2021 är keramikern Mats Svensson, verksam i Leksand. Nu har du en exklusiv möjlighet att köpa ett specialkurerat urval av Mats Svenssons unika keramikobjekt på cervera.se.

Mats Svenssons skapande präglas av nyfikenhet och ett öppet sinne inför det oväntade. Inspirationen kommer från asymmetrin inom japansk och koreansk keramik men även de mer balanserade linjerna från kinesiskt keramikuttryck. Mats arbetar mestadels med bruksgods där han använder sig av drejskiva och tryckformar för att hitta den rätta formen. Hans keramik har en slitstark och giftfri glasyr som huvudsakligen består av lera, aska och fältspat.

Juryns motivering lyder: ”Det finns ett djup, en rutin och ett stort självförtroende i Mats Svenssons arbete. Han har en självklar förankring i materialet och hög hantverksmässig kvalitet i sina verk, som är både exklusiva och vardagsnära. Mats Svenssons keramik balanserar mellan det kontrollerade och det oförutsedda och är tidstypiska och tidlösa på samma gång.”

Årets jury består av Matti Klenell, formgivare, Calle Forsberg, keramiker, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR, samt Emma Ohlson, verksamhetschef för Cervera Vintage.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies