/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rökpistol Guide

Rökpistol Guide
Rökpistol Guide
Med en rökpistol är det lätt att addera en härligt rökig smak till alla sorters maträtter – allt ifrån såser, nötter och ostar till rökta cocktails. Låt både röken och fantasin flöda! Att använda en rökpistol är lättare än vad du tror och det är framför allt en riktigt användbar produkt för alla hemmakockar som vill imponera på gästerna. Rökpistolen från Sage är en smidig handhållen rökpistol som är utrustad med två hastigheter för långsam eller intensiv rökutveckling.
Rökpistol Guide | Använd rökpistolen på bästa sätt

Så här använder du rökpistolen

  • Börja med att fylla förbränningsrummet på rökpistolen med rökspån.
  • Se till att det du vill röka ligger i en förslutningsbar behållare. Det gör att röken stannar kvar och ger ordentlig smak till maten. En rymlig skål täckt med plastfolie funkar bra!
  • Starta rökpistolen genom att tända eld på rökspånen och för in munstycket i den förslutningsbara behållaren. När behållaren har fyllts med tillräckligt mycket rök tar bort munstycket och ser till att det sluter tätt. Låt stå ett par minuter – färdigrökt!  

Rökt Bloody Mary

För 1 cocktail:
4-6 cl vodka
1/2 pressad citron
1,5 dl tomatjuice av bra kvalité
3 stänk worcestershiresås
1/2 tsk srirachasås
1 krm salt
1 citronklyfta
1 stav stjälkselleri
Gör så här:
1. Mixa vodka, citronjuice, tomatjuice, worcestershiresås, srirachasås och salt I en blender.
2. Täck blendern med plastfolie och rök drinken med hjälp av rökpistolen.
3. När tillräckligt mycket rök förts ner i blendern, täck för helt och låt stå i 20 minuter så att röken blandas med ingredienserna.
4. Garnera med stjälkselleri och en citronklyfta.
Tips! Uteslut vodkan för ett alkoholfritt alternativ!

Rökt smör

200 gram smör
5 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
Gör så här:
1. Fördela smöret längs med kanten av en skål, om du lägger smöret i en klump kommer inte röken lyckas tränga igenom hela smöret.
2. Täck skålen med plastfolie och rök det med hjälp av rökpistolen. Låt stå i 20 minuter så att röken blandas väl med smöret.
3. Skär under tiden tomaterna och vitlöken i små bitar. Blanda sedan ner det i smöret tillsammans med basilika. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Klart!