Få din leverans innan jul. Läs mer >>
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Rökpistol

Av | 19 maj 2017

Med en rökpistol är det lätt att addera en härligt rökig smak till alla sorters maträtter – allt ifrån såser, nötter och ostar till rökta cocktails. Låt både röken och fantasin flöda! Att använda en rökpistol är lättare än vad du tror och det är framför allt en riktigt användbar produkt för alla hemmakockar som vill imponera på gästerna. Rökpistolen från Sage är en smidig handhållen rökpistol som är utrustad med två hastigheter för långsam eller intensiv rökutveckling.

Rökt Bloody Mary

För 1 cocktail:
4-6 cl vodka
1/2 pressad citron
1,5 dl tomatjuice av bra kvalité
3 stänk worcestershiresås
1/2 tsk srirachasås
1 krm salt
1 citronklyfta
1 stav stjälkselleri

Gör så här:
1. Mixa vodka, citronjuice, tomatjuice, worcestershiresås, srirachasås och salt I en blender.
2. Täck blendern med plastfolie och rök drinken med hjälp av rökpistolen.
3. När tillräckligt mycket rök förts ner i blendern, täck för helt och låt stå i 20 minuter så att röken blandas med ingredienserna.
4. Garnera med stjälkselleri och en citronklyfta.
Tips! Uteslut vodkan för ett alkoholfritt alternativ!

Rökt smör

200 gram smör
5 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
1 tsk chiliflakes
Salt och peppar

Gör så här:
1. Fördela smöret längs med kanten av en skål, om du lägger smöret i en klump kommer inte röken lyckas tränga igenom hela smöret.
2. Täck skålen med plastfolie och rök det med hjälp av rökpistolen. Låt stå i 20 minuter så att röken blandas väl med smöret.
3. Skär under tiden tomaterna och vitlöken i små bitar. Blanda sedan ner det i smöret tillsammans med basilika. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Klart!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies