/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tekannan Pop

Tekannan Pop
Tekannan Pop
Inger Birgitta Persson födes i Hälsingland 1936 och verkade vid Rörstrand i Lidköping 1959-1971, och senare från 1982 till mitten av 90-talet. Hon var en av Rörstrands ledande konstnärer och med serien POP har hon gjort ett självklart avtryck i den svenska designhistorien.
Tekannan Pop
Den iögonfallande tekannan Pop, har nog få kunnat missa. Tekannan som finns i sex olika färger, där varje kanna kommer i en kombination av två kulörer, designades för Rörstrand 1968. Den blev genast en succé på såväl den svenska som internationella designscenen. Pop skapades av Inger Persson som en serie av tio föremål. Övriga objekt i serien av stengods med emaljglasyr är vaser och skålar i olika storlekar, samt en lampa. Men det är framförallt tekannan som har vunnit stor popularitet. En förlaga till tekannan gjorde Inger i Frankrike under en av många vistelser på Château de Ratillys keramikkurser några år tidigare, men denna tekanna var helt utan emaljglasyr och färgen var en sandig, melerad beige ton.
Kuriosa
  • Inger tilldelades en guldmedalj för sin Pop-tekanna vid biennalen i Keramik i Faenza 1969
  • Tekannan producerades fram till 1981
  • En tillhörande tesil finns till varje original
  • Märkning Rörstrand Sweden
Är du på jakt efter Tekannan Pop, se vår fina exemplar nedan. Eller har du liknande föremål att sälja? Gör en värdering här