/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Varför Vintage med Emma Ohlson

Varför Vintage med Emma Ohlson
 
Cervera Vintages verksamhefschef Emma Ohlson om vintagefynd, samlande och varför vintageföremål är presentsäsongens bästa gåvor.
Vilket är ditt bästa Vintage-fynd genom åren?
För flera år sedan köpte jag ett glasparti av Monica Bratt för Reijmyre Glasbruk på auktion. Jag var främst intresserad av en klotvas med krage i Reijmyres rubinröda signaturfärg. Genom åren har jag sålt av de andra delarna med lyckosam förtjänst, men vasen fortsätter att pryda middagsbordet med säsongens blomster. Just nu med prunkande rosa pioner.

Är det någon specifik ”sommar-servis” som du själv samlar på?
Genom åren av samlande har jag förstått att Arthur Percys formgivning alltid går hem hos mig. I lägenheten i Stockholm äter vi på ”Exotica” till vardag och fest. Älskar Percys exotiska tolkning av klassiska pastoralbilder. Den svartvita färgsättningen gör sig så bra i stan! Men till landet är det ”Röd Vinranka” som ger sommarens primörer en fantastisk lantlig inramning. Trots krackeleringar och viss missfärgning, som kan förväntas av porslin som tillverkades mellan 1940 – 1962, fortlöper samlandet.
Varför tycker du att man ska satsa på unika presenter i form av Vintage föremål i sommar?
Det ska man alltid göra! Det finns inget bättre än att ge och få något exklusivt. Något särskilt utvalt för just dig. Ett föremål med patina, historia och själ får ett nytt liv hos en ny ägare samtidigt som vi bidrar till mer hållbar konsumtion.
 
Är Vintagetrenden här för att stanna?
Absolut! Att döma från alla förfrågningar vi får varje dag på Cervera Vintage finns det ett stort intresse av att sälja och köpa vintage. Vi ser en medveten kund som helst köper föremål som stått emot tidens tand och bidrar till strävan om att vara en del av ett hållbart ekonomiskt kretslopp av kvalitativa och vackra objekt.
Vilka är dina fyra personliga favoriter som är ute på Cervera Vintage just nu?
  • Vasen av Gunnar Cyrén. Så otroligt vacker i bärnstensfärgat glas med grön fot. Och för mig den perfekta storleken. Tillräckligt rymlig för att hysa en rejäl bukett men inte för hög. Man vill ju kunna se sina bordskamrater!
  • Den japanska vattenkokaren. Så kraftfull i sin form och häftigt att den härstammar just från Japan.
  • Snäckskålen av Vicke Lindstrand för Upsala-Ekeby. Lindstrand var en mästare i såväl form som glasyr och hans hantverk fullbordas i denna dekorativa skål.
  • Dessertskålarna i kristall ligger högt på min önskelista. Då jag fyller år i juli hoppas jag att ingen hinner snappa upp dem innan dess! Tänk att kunna servera färgglada somriga glass och sorbetkulor i dessa små mästerverk.