/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Upptäck Svenskt konsthantverk

Upptäck Svenskt konsthantverk
Upptäck Svenskt konsthantverk
Mats Svensson
Temat för 2021 var keramik och vinnaren av stipendiet var keramikern Mats Svensson, verksam i Leksand.
Mats Svenssons skapande präglas av nyfikenhet och ett öppet sinne inför det oväntade. Inspirationen kommer från asymmetrin inom japansk och koreansk keramik men även de mer balanserade linjerna från kinesiskt keramikuttryck. Mats arbetar mestadels med bruksgods där han använder sig av drejskiva och tryckformar för att hitta den rätta formen. Hans keramik har en slitstark och giftfri glasyr som huvudsakligen består av lera, aska och fältspat.
Årets jury består av Matti Klenell, formgivare, Calle Forsberg, keramiker, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR, samt Emma Ohlson, verksamhetschef för Cervera Vintage. Juryns motivering lyder:
”Det finns ett djup, en rutin och ett stort självförtroende i Mats Svenssons arbete. Han har en självklar förankring i materialet och hög hantverksmässig kvalitet i sina verk, som är både exklusiva och vardagsnära. Mats Svenssons keramik balanserar mellan det kontrollerade och det oförutsedda och är tidstypiska och tidlösa på samma gång.”

Nu har du en exklusiv möjlighet att köpa ett specialkurerat urval av Mats Svenssons unika keramikobjekt på cervera.se.
mats svensson craft hatverksstipendium
keramik vaser fat mats
"En hög hantverksmässig kvalitet i sina verk, som är både exklusiv och vardagsnära."
craft keramik hantverk

De övriga nominerade

De övriga nominerade formgivarna till den första upplagan av hantverkstipendiet var Anna Broström Ek, Ellen Claesson, Filip Palmquist, Alva Ekberg, Isabelle Gut, Emma Ljung, Ville Skinnargård, Frida Mälarborn Hoshino och Johanna Nilsson.
Upptäck deras objekt här nedan.