/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bernadotte & Kylberg

Bernadotte & Kylberg

Bernadotte kylberg
Bernadotte och Kylberg är en global designstudio med passion för nordisk design. I formgivandet är det skandinaviska designarvet samt grafiska detaljer i kombination med minimalism och funktionalitet oerhört centralt.
”Om du vill veta vart du ska kan du inte se framåt, du måste titta bakåt för att se var du har varit. Det är samma sak med designarvet, det påverkar oss hela tiden” - Carl Philip Bernadotte
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter

Grundare - Carl Philip design

Grundarna av designstudion är Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg som båda har en gedigen kunskap och erfarenhet inom både industriell- och grafisk design.  De båda studerade design vid Forsbergs skola för blivande grafiska designers och art directors, och sedan dess har deras samarbete vuxit. Prins Carl Philip har även läst vid den välkända designskolan Rhode Island School of Design i USA.

Skapandeprocess & Inspiration

Formgivningsprocessen för Bernadotte & Kylberg präglas av en hög detaljorientering där duon är med i varje del av processen.  Samarbetet är prestigelöst och intuitivt, med högt i tak. Denna prisbelönta designduo präglas starkt av det svenska designarvet och deras skapande sker enligt filosofin att skapa unika och tidlösa produkter med slutanvändaren i fokus. I sina arbeten jobbar de efter övertygelsen att bra design handlar om funktionell enkelhet i allt från materialval till form och färg. Genom att använda nya textilier, avancerade material och spännande tekniker utmanar de hur vi ser på och använder oss av objekten i vår omgivning. Därigenom skapas innovativ design som håller generation efter generation.

Samarbeten och kollektioner

Det har hänt mycket sedan starten år 2012. Sedan dess har designduon gjort en lång rad olika projekt och prisbelönta designuppdrag för olika varumärken, såväl inhemska som internationella. Formgivarna samarbetade år 2017 med Hästens där de tog fram två nyskapande och innovativa omarbearbetningar av det klassiska blå-vit-rutiga Hästen-mönstret. Succén var ett faktum och sängarna i Bernadotte & Kylbergs design kom att säljas bl.a. i det världsberömda varuhuset Harrods i London. De har även designat glasögon i samarbete med Synsam och skålar för Gustavsbergs porslinsfabrik. I ett samarbete med det danska designföretaget Stelton skapade designduon skålar och vaser i aluminium och emalj. Denna Stockholm Aquatic-kollektion, med inspiration från havet, belönades år 2015 av prestigefyllda Red Dot Award. Den fick då utmärkelsen ”high quality design”.
Bernadotte & Kylbergs mål sedan starten år 2012 har varit att göra världen till en bättre och vackrare plats, ett designprojekt i taget.